Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / A szervezők nem akarják lefújni a 2022-es Dakar Rallyt

A szervezők nem akarják lefújni a 2022-es Dakar Rallyt

Sébastien Loeb Dakar Rally 2022
Fotó: Red Bull

A Dakar Rally versenyigazgatója kitart amellett, hogy a szervezőknek nem áll szándékában lemondani versenyt a francia külügyminiszter megjegyzései ellenére.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, pénteken Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter egy TV interjúban kijelentette, hogy a 2022-es Dakar Rally lemondásának a lehetősége még mindig szóba kerül a decemberben Dzsiddában történt robbanás miatt. A robbanásban Philippe Boutron versenyző nagyon súlyosan megsérült.

A rally igazgatója, David Castera azonban pénteken világossá tette, hogy jelenleg nem tervezik a Dakar Rally leállítását.
„Ebben a szakaszban nem, mert a nyomozás még folyamatban van. Ahogy a miniszter úr helyesen mondta, a kérdés az, hogy meg tudjuk, mi történt decemberben. Ez az a kérdés, amelyet szeretnénk megválaszolni Philippe és családja számára.”

„Rengeteg további biztonsági intézkedést vezettünk be a szaúdi hatóságokkal együttműködve. Látható a táborban, és a környékén, a gyorsasági szakasz elején és céljában… mindezt az optimális biztonsági szint fenntartása érdekében. Sok kérdést teszünk fel magunknak, de amíg nem kapjuk meg a válaszokat, nem vonunk le következtetéseket. Egyelőre befejezzük ezt a versenyt, aztán meglátjuk” – folytatta a versenyzőből lett versenyigazgató.

„Nagyon szomorú vagyok. Két napja beszéltem Philippe-pel. Az első dolog, amit el kell mondanom, hogy ő egy hihetetlen srác, lenyűgözött, hogy beszélhetek vele. Nagyon szomorú vagyok. Olyan sporteseményt szervezünk, amelynek célja, hogy jól érezzük magunkat, éljünk a szenvedélyünknek, és semmi esetre se legyünk támadások áldozatai, ha ez a hipotézis beigazolódna. Mélységesen elszomorít a dolog, és a gondolataim mindig Philippe-pel vannak” – zárta Castera a francia tévében.