Skip to content
Főoldal / WRC / A Svéd Rallyn dobogóra állna a Hyundai

A Svéd Rallyn dobogóra állna a Hyundai

Thierry Neuville Monte-Carlo Rally 2022
Fotó: Red Bull

A csapat szerint túl vannak a kiábrándító Montés szereplésen, a WRC következő fordulóján már az első háromban végeznének.

Nem indult jól a 2022-es szezon a Hyundai Motorsport számára. A szezonnyitó Monte-Carlo Rallyn az alzenauiak versenyzői közül egyedüliként Thierry Neuville látta meg a célt. Egy gondokkal teli verseny után a hatodik lett. Ott Tanak a kicsúszása után túlmelegedő motor miatt állt ki. Oliver Solberg pedig egészségügyi okok miatt lépett vissza, miután kipufogógáz szivárgott az autóba.

A február 24-27. között megrendezésre kerülő Svéd Rallyn a csapatigazgató-helyettes, Julien Moncet szerint már dobogón végezhet a Hyundai i20 N Rally1.

„Áttekintettük a Montén történteket. Elemeztük a versenyt, a teljesítményünket és a problémákat, valamint a szervezetünket. Már dolgoztunk azon, hogy megoldásokat hozzunk ezekre a pontokra, és felhasználjuk őket a Finnországban január végén végzett teszten” – kezdte Moncet a WRC hivatalos honlapjának.

„Van néhány frissített alkatrészünk, amelyeket a teszteknél használunk, és már most is mutatott néhány ígéretes eredményt. Először a megbízhatóságon kell dolgoznunk, de aztán a teljesítményen.”

„Minden rallyn azzal a céllal indulunk, hogy nyerjünk. A Monte kemény volt számunkra, és ezt meg kell fordítanunk. Az első cél számomra az, hogy három autóval a célba érjünk, és úgy gondolom, hogy meg lehet célozni, hogy az egyikük a dobogóra álljon” – zárta a szakember.