Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / A sült krumplis autó újra a Dakaron!

A sült krumplis autó újra a Dakaron!

2009 után ismét dűne mászásra készül a mozgó büfé.

Sok módja van annak, hogy az ember teljesítse a Dakar Rallyt. Legnagyobb feltűnést akkor kelti az ember, ha a győzelemért harcolhat. Azonban ez csak keveseknek adódik meg. De van más út is, hogy felhívd magadra a figyelmet: csinálj valami örültségét. Vannak akik Rolls-Royce-al, vannak akik egy Citroen 2 CV-vel, vannak akik oldalkocsis motorral és vannak akik egy sült krumpli árus kocsival próbálták meg teljesíteni a távot. Közülük azonban kevesen látták meg a célt.

Hervé Diers volt az, aki 2009-ben, az első Dél-Amerikában megrendezett Dakar Rallyn egy Toyota-ból átalakított „mozgó büfével” vágott neki a versenynek és teljesítette is. (Előtte Afrikában is teljesítette a versenyt, de ott még nem a „büfével”) Az autó nem csak a nevében alkalmas a sült krumpli készítésére. A 2009-es Dakar Rallyn a technikai átvételkor és a pihenő napon is sütöttek krumplit az autóban. A környezettudatosság is fontos volt számukra, ezért a napi üzemanyag fogyasztás 10%-át mindig növényi eredetű üzemanyag tette ki. Az autó akkor óriási sikert aratott.

2014 januárjában valószínűleg ismét hatalmas sikert fog aratni, mivel újra teljesíteni akarja a világ legnehezebb tereprali versenyét a „száguldó sült krumplis”.

sultkrumplisauto

Fotó: leblogauto.com