Skip to content
Főoldal / WRC / A Skoda felfüggesztette a Fabia Rally2 evo gyártását

A Skoda felfüggesztette a Fabia Rally2 evo gyártását

Mikkelsen Rally Serras de Fafe e Felgueiras 2021
Fotó: FIA ERC

A koronavírushoz kapcsolódó az ellátási láncban kialakult problémák kényszerítették ki ezt a döntést.

A Skoda Fabia az egyik legsikeresebb autó a kategóriában, 2014 óta az R5-ös, majd a Rally2 evo változattal több mint 1000 versenyt nyertek vele szerte a világban.

A Skoda Motorsport egy levélben tudatta, hogy felfüggesztik a Skoda Fabia Rally2 evo gyártását.

A Kedves Vevők, Partnerek és Barátok megszólítású levélben tudatták, hogy „a koronavírus járvány következtében a globális autóipar és ellátási láncai által tapasztalt jelenlegi problémák sajnos a motorsport szegmensét is érintik.”

„Minden erőfeszítésünk ellenére a gyártott alkatrészek hiánya egyre nehezebbé teszi a gyártást, és bizonyos esetekben lehetetlenné teszi új autók gyártását. Ezek a nehézségek a rallyautóink alkatrészeinek világszerte történő értékesítését és forgalmazását is érintik, hiszen már több mint 400 darabot szállítottak ki ügyfeleinknek.”

„Annak érdekében, hogy megfelelő ellátást tudjunk biztosítani meglévő ügyfeleinknek, kénytelenek voltunk meghozni azt a nehéz döntést, hogy felfüggesztjük az új autók gyártását. Azonnali hatállyal sajnos nem tudunk további rendeléseket fogadni új versenyautókra.”

A Skoda a levél végén azt is tudatja, hogy a helyzetet folyamatosan felül fogják vizsgálni. Akik már leadták a rendelést azokkal felveszik a kapcsolatot egyeztetni a továbbiakról.