Skip to content
Főoldal / ORB / A rallycross bajnoki címért versenyez a hétvégén Csucsu

A rallycross bajnoki címért versenyez a hétvégén Csucsu

Október 10-11.-én rendezik a magyar ralibajnokság idei negyedik futamát, a Citroën Rally Team Hungary párosa mégsem lesz ott a Vértes Rallye-n.

A Covid miatt későn beinduló szezonban sajnos több szakág versenye is egymásra csúszik, így történt meg, hogy egy időpontra került a rali és a rallycross bajnoki futam is. Lukács Csucsu Kornél a finálé előtt vezeti a rallycross bajnokságot, így a csapat egyértelmű döntése volt, hogy ezen a hétvégén Máriapócson kell a bajnoki címre összpontosítania a népszerű versenyzőnek.

A tatabányai Lukács Csucsu Kornél számára a móri központú Vértes Rallye által érintett települések ismerősek, de a pályák már kevésbé. Ezzel még nem is lett volna baj, hiszen volt már idén több szakasz is, ahova ismeretlenként került Csucsu, de tapasztalt navigátorával, Tóth Imrével minden esetben karcmentesen hozták le a Citroën C3R5 versenyautót a céldobogóra, közben rengeteg tapasztalatot szerezve. A máriapócsi rallycross évadzáróval egy időben tartott raliversenyen mégsem lesz ott Kornél.

„Az egyik szemem sír, a másik nevet.” – mondta a csapatvezető, a Citroën hazai importőrének első embere, Balkányi György a döntés után. „Sajnálom, hogy nem lehet ott a csapat a Vértes Rallye-n, hiszen folyamatosan fejlődik Csucsu és egyre közelebb autózik a rali élmezőnyéhez, de egy elérhető bajnoki címet nem szabad csata nélkül elengedni, ez egyértelmű volt a számunkra. Csucsu DS3 Supercars autója különben is közel áll hozzánk, így egész hétvégén szurkolni fogunk, hogy a Rabócsiringről bajnokként térjen haza Kornél!”

„Sajnálom, hogy nem tudok a ’hazai’ versenyemen elindulni.” – vette át a szót a pilóta. „Jó lett volna sok ismerős előtt versenyezni, de remélem, sokan el tudnak jönni Máriapócsra is a hétvégén!”

Két futamgyőzelemmel, 9 ponttal vezeti négy verseny után a rallycross bajnokságot Csucsu. „Az év folyamán szinte mindig gondjaink akadtak az autóval az előfutamokban, majdnem minden versenyen a döntőre kapta össze magát az autónk. Bízom benne, hogy most hétvégén az első méterektől az utolsóig tökéletesen végzi a dolgát, amire nagy szükség lesz, hiszen kemény ellenfelek és nagyon komoly csaták várhatóak a Rabócsiringen. Próbálok nem a bajnoki címre gondolni, hanem úgy versenyezni, hogy jól érezzem magam. Általában, ha jól érzem magam, akkor jól megy a versenyzés is…” – mondta mosolyogva a fiatal pilóta, akinek a navigátora, ha a rallycrosson beülni nem is tud, de ott volt és szurkolt minden RX futamán Csucsunak.

A Vértes Rallye új versenyként szerepel a ralinaptárban, bár a pályák korábban a Székesfehérvár vagy Tatabánya Rallykról ismertek, idén Mór ad otthont a rendezvénynek. A futam vasárnap zajlik, kilenc gyorsasági szakasz után örülhetnek a céldobogón a győztesek. Máriapócson már szombaton elkezdődik a rallycross verseny, két kvalifikáció után vasárnap még egy kvalifikációs futamot rendeznek, majd az elődöntők és a döntő zárja a programot. A rallycross eredményeket a chronomoto.hu weboldalon lehet nyomon követni.