Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / A Prodrive-val tér vissza Loeb a Dakar Rallyra

A Prodrive-val tér vissza Loeb a Dakar Rallyra

A BRX csapatban Nani Roma csapattársa lesz.

Sébastien Loeb Dakar Rallyra való visszatérésével kapcsolatban korábban elsősorban a Toyota merült fel mint opció, nem rég más lehetőségek mellett már a Prodrive is az opciók között volt. Az elmúlt napokban már egyre több helyről érkeztek olyan hírek, hogy Loeb a Prodrive-val tér vissza a Dakar Rallyra.

Ma megtörtént a hivatalos bejelentés, Loeb Nani Roma csapattársa lesz a Bahrain Raid Xtreme (BRX) csaptatnál, melyet a Prodrive és a Bahreini Királyság közösen hozott létre. A francia klasszis az idei, első szaúdi Dakart kihagyta a Monte miatt.

„A BRX csapat nagy ambíciókkal vág neki a 2021-es Dakar Rallynak, izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek az utazásnak a csapattal” – mondta Loeb.

„A BRX nevében örülök, hogy Sébastien-t üdvözölhetem a csapatban. Rengeteg rally tapasztalatot hoz magával, és véleményünk szerint a mezőny egyik legerősebb versenyzője. Várakozással tekintünk a közös munkára az elkövetkező hónapokban a teszteken, hogy felkészüljünk a jövő évi versenyre” – tette hozzá David Richards, a BRX csapatvezetője.

Bár Sébastien Loeb és a Hyundai számára lezárult egy fejezet a WRC-ben, nem zárkóznak el semmitől a későbbiekben.
„Rettentően hálás vagyok a Hyundai Motorsportnak az elmúlt két évért. Megegyeztek a céljaink és egy professzionális csapatnál versenyezhettem remek légkörben. A Hyundai Motorsport a legjobb WRC-t biztosította, amit valaha vezettem és örülök, hogy a legmagasabb szinten versenyezhettem egy legújabb generációs WRC-vel. De ki tudja mit hoz a jövő, sem a Hyundai Motorsport, sem én nem akarom végleg lezárni ezt a fejezetet” – zárta Loeb.