Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / A Prodrive is túl az első teszten a 2022-es autóval

A Prodrive is túl az első teszten a 2022-es autóval

BRX Hunter T1+

Jövőre érkeznek az új szabályok , amihez a csapatoknak jelentősen át kellett alakítania az autójukat.

A 2022-es Dakar Rallyn mutatkoznak be az új technikai szabályok. Az ehhez hozzá igazított BRX Hunter T1+-t júliusban mutatta be a Prodrive. (Az autóról és a szabályváltozásokról ITT olvashatsz részletesebben). A csapat főhadiszállásán, Banburyben augusztus közepén kezdték el összeszerelni az első példányt. Augusztus utolsó napjaiban a technikusok befejezték a karbon karosszéria építését és felszerelését.

Szeptember elején pedig Nani Roma és navigátora, Alex Haro az első tesztet is letudta a BRX Hunter T1+-al. A Wales Rally klasszikus szakaszán, a Sweet Lambon tettek meg több mint 200 kilométert.

„Ez a teszt arra szolgált, hogy megnézzük minden működik-e az autón, mielőtt elutazunk Marokkóba tesztelni. Az első szélvédő változtatásával sokkal jobban kilátunk az autóból. Mivel sokkal nagyobb a gép, azt gondoltuk a szűkebb pályákon nehezebb lesz vezetni, de még a WRC szakaszon is jól működött” -kezdte Roma.

„Elégedettek vagyunk a látottakkal, de sok munka áll előttünk. Azt hiszem, jó anyagunk van, és most meg kell néznünk, hogyan megy az általunk ismert helyeken, például Marokkóban. Az érzés egészen más, mint tavaly, de semmi negatívum nem volt, kivéve, hogy egy kicsit kevesebb erőt érzel, mert nagyobb súlya van” – fejezte be a spanyol.

Az első teszt után a Bahrain Raid Xtreme Marokkó felé veszi az irányt, ahol kéthetes intenzív teszten végzik a BRX Hunter T1+ finomhangolását. Az első héten Roma ül autóban, majd Sébastien Loeb veszi át a stafétát.

A tervek szerint a csapat októberben indul a Marokkó Rallyn, majd Szaúd-Arábiában folytatják a tesztelést. Decemberben pedig indulnak a szaúdi Hail International Rallyn.