Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / A Prodrive autót fejleszt a 2021-es Dakarra

A Prodrive autót fejleszt a 2021-es Dakarra

Fotó: Prodrive

Bahrein finanszírozza a projektet.

Colin McRae, Richard Burns és Petter Solberg nyert egyéni világbajnoki címet a rally világbajnokságon a Prodrive-val, míg a gyártóknál 1995 és 1997 között sorozatban három alkalommal a brit cég által vezetett Subaru csapat lett bajnok.

Később egy rövid ideig a Mini WRC programját csinálták 2012 végéig. A brit cég azóta főleg az Aston Martin WEC programjával foglalkozott, de fejlesztettek egy VW Golfot a Kíni Rally Bajnokságba. Valamint ők csináltak a GCK csapat Renault Meganjait a WRX-be.

Most egy teljesen új programba vágnak bele, a 2021-es Dakar Rallyra építenek két T1-es gyári autót. Mellette ügyfelek számára is lesznek elérhető autók. A projektet a Bahreini Királyság szuverén befektetési alapja, a Mumtalakat finanszírozza.

„Régi vágyam, hogy a Prodrive részt vegyen a Dakaron. Hogy ezt Bahrein támogatásával Szaúd-Arábiában tehetjük meg még különlegesebbé teszi, hiszen a Közel-Keleten kezdődött a Prodrive motorsport programja 1984-ben.”-mondta a Prodrive alapítója, David Richards.

A katari Saeed Al-Hajri 1984-ben egy a Prodrive által felkészített autóval nyerte meg a Közel-Keleti Rally bajnokságot.

Bahrain az idei Dakart megnyerő X-raid csapatot is szponzorálta.
A közlemény arra nem tér ki, hogy 4×4-es autót vagy buggy-t fognak-e építeni a 2021-es Dakarra, de a közreadott fénykép az utóbbit sejteti.