Skip to content
Főoldal / ERC / A legendás ugrató nem, csak tanulás vár Oliver Solbergre

A legendás ugrató nem, csak tanulás vár Oliver Solbergre

Örül az ERC új versenyének a 19 éves versenyző.

Hétvégén Portugáliában a Rally Fafe Montelongoval folytatódik az ERC szezonja. Fafe ismert név a rally világában, az ugratója egyenesen legendás. Az Európa-bajnokság mezőnye azonban most egy aszfalt versenyre érkezik ide.

„Furcsa, hogy Fafébe megyünk egy aszfaltos versenyért. Bizonyos szempontból kár, hogy nem murván versenyzünk és hogy nincs benne az az ugrató” – kezdte Solberg.

„A jó dolog, hogy ez egy új verseny (az ERC számára). Az ERC-s ellenfeleim közül mindenkinek annyi tapasztalata lesz a versenyről mint nekem: semennyi! Oké, biztos indul néhány gyors portugál versenyző, de a bajnokságért folytatott harc egyenlőbb lesz” – folytatta a 19. életévét nemrég betöltő versenyző.

A Rally Fafe Montelongo lesz Oliver Solberb második aszfalt versenye. Az első az olasz ERC forduló volt, ott harmadik lett.

„Remélhetőleg a faféi verseny kicsit egyszerűbb lesz mint Róma volt. Legalább most már van valamennyi tapasztalatom az autóval aszfalton, de tudom, hogy még mindig csak tanulom a rallynak ezt az fajtáját” – zárta az ERC pontversenyében a második helyen álló Oliver.

Olver Solberg ma tesztelte a VW Polo R5-öt a Rally Fafe Montelongo előtt, videó a tesztről: