Skip to content
Főoldal / Rallycross / A Le Mans menő Stephane Sarrazin is a GRC Europe-ban versenyez idén

A Le Mans menő Stephane Sarrazin is a GRC Europe-ban versenyez idén

Fotó: GRC Europe

Ötször állt dobogón a Le Mans-i 24 óráson most az új rallycross sorozatban versenyez.

Stephane Sarrazin 1994-ben megnyerte a francia Formula Renault bajnokságot, majd versenyzett a Formula 3000-ben is. 1999-ben a Minardival indult egyetlen Formula-1-es versenyén. Legnagyobb sikereit a Le Mans-i 24 óráson érte el, négyszer volt második, egyszer pedig a harmadik. 2007-ben és 2010-ben megnyerte a Le Mans szériát. Kipróbálta magát a rally világbajnokságon is és a Formula-E-ben is. Most egy újabb szakágat a rallycrosst fogja kipróbálni.

„Mindig is kerestem az új kihívásokat, amikor hallottam a GRC Europe-ról Alex Wurztól, akkor egyből ki akartam próbálni.”-kezdte Stephane Sarrazin. „Legnagyobb meglepetésemre könnyű volt szponzorokat találni, mivel a költségek alacsonyak. Már várom, hogy kipróbálhassam a vadonatúj PanteraRX6 rallycross autót. A rallycross még új számomra, és lehetőséget biztosít rá, hogy megmutassam mit tanultam eddigi karrierem során a ralllyban és a pályaversenyzésben. Meglepetés lenne, ha versenyképes lennék a riválisokkal, annak is nagyon fogok örülni, ha eltudom vezetni az autót, mely egy szörnynek is tekinthető eddigi versenyautóimhoz képest.”

A francia versenyző ráadásul hazai közönség előtt kezdheti meg a pontgyűjtést miután a GRC Europe első versenye a franciaországi Dreuxban lesz