Skip to content
Főoldal / WRC / A következő Loeb rekord, amit Ogier megdönthet

A következő Loeb rekord, amit Ogier megdönthet

Sébastien Ogier Monte-Carlo Rally 2023
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A nyolcszoros rally világbajnok következő versenye a júniusi Szardínia Rally lehet.

Sébastien Ogier idén csak rész szezont teljesít a WRC-ben, de döntögeti a rekordokat. Előszőr megelőzte Sébastien Loeböt a Monte-Carlo Rally győzelmek tekintetében. Majd ezt tette Mexikóban is. Úgy tűnik Ogier egy mesterhármasra gyúr, mivel a következő versenye a Szardínia Rally lehet. Ahol 4-4 győzelemmel a két francia szerezte a legtöbb győzelmet, így ez lehet a következő rekord, amit megdönt.

A Portugál Rallyn nem induló Ogiernek jó rajt helye lehet Szardínián, amennyiben a bajnoki címért küzdőkkel nem történik nagyobb dráma Portugáliában. A bajnokságban ötödik helyen álló Thierry Neuville lemaradása öt pont a bajnokságot vezető Ogier mögött. Ez azt jelenti, hogy Ogier valószínűleg jó pozícióból indulhat a pénteki szakaszokon a Szardínia Rallyn.

A szezon hatodik fordulóján való indulása Ogiernek még nem hivatalos, de a DirtFishnek úgy nyilatkozott Horvátországban, hogy az lehet a következő versenye.

„Szeretném azt mondani… Úgy értem mindenki ezt találgatja. Nagy a valószínűsége, hogy Szardínia lesz. Nem tudom biztosan, mikor jön a megerősítés. Nem az én részemről jön. Szóval remélhetőleg hamarosan meglesz” – mondta Ogier.

Ogier utoljára 2021-ben nyerte meg a versenyt a Toyotával, előtte háromszor a VW-vel nyert 2013-2015 között.