Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / A Kovács-Istovics páros nyerte a Winter Rally Covasnat

A Kovács-Istovics páros nyerte a Winter Rally Covasnat

A romániai verseny első három helyén magyar páros végzett.

Népszerű a magyar versenyzők körében a Winter Rally Covasna, idén is szép számú magyar indult a romániai versenyen.

A versenyt akárcsak tavaly, idén is a Kovács Antal-Istovics Gergő páros nyerte a Ford Fiesta R5-tel. Mögöttük a Lencse Zoltán-dr. Kovács Annamária duó végzett 41, 8 másodperc hátránnyal. A harmadik helyezett a Szabó család lett, Szabó Gergő és lánya, Lili.

A havas versenyen az első tízbe még Bosch Péter és Ungvárszki Milán tudott beférni egy Mitsubishivel a 9. pozícióban. Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a 13. helyen hozta be az Opelt. Egy hellyel végzett mögöttük a dr. Forgács Barnabás-Géczy Tamás kettős. Soós Szabolcs és Tóth Zsolt a 16. helyen finiselt, megelőzve a Bodnár Attila-Holló Barnabás egységet.

Vitek Viktor és Marcsa Nikoletta a 19. helyen fejezte be a Citroen C2R2 MAX-al a Winter Rally Covasnat. Bedő Barna és Molnár László lett a 20. helyezett. Az abszolút 21., és Lada kupa 1. helyén végzett a Farkas Roland-Kovács Tibor páros. A Lada kupa második helyezettje, a Faragó Richád-Soós István duó lett (absz. 28.), a harmadik helyen Lukács Péter és Bajzát Gábor (absz. 36.) végzett. Csík Zoltán és Csík Melinda ezúttal havas körülmények között mozgatta meg a Subaru Impreza WRC-t, a 33. helyen zárták a versenyt.

További magyar eredmények:
20. Bedő Barna-Molnár László
22. Csató Roland-Csíkós Sándor
25. Hervai Róbert-Oláh Szabolcs
35. Szabó Botond-Fülöp Szilárd

Az ezúttal BMW-vel induló Vizelli Károly nem tudta teljesíteni a versenyt. Szintén nem látta meg a célt Tajmel Tibor és Páhi Csaba sem.