Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / A koronavírus nem változtatta meg a Prodrive Dakar tervét

A koronavírus nem változtatta meg a Prodrive Dakar tervét

Fotó: Prodrive

Kicsit lelassította őket a helyzet, de gőzerővel készülnek a 2021-es debütálásra.

A Prodrive több rally világbajnoki cím, több Le Mans-i 24 óráson elért kategória első hely és több brit túraautó bajnoki cím után februárban jelentette be, hogy autót épít a 2021-es Dakar Rallyra.

„Az évek során szinte az autósport összes ágában kipróbáltuk magunkat és a legtöbbjükben sikeresek is voltunk. Meglepő módon azonban a Dakar Rallyn sohasem vettünk részt. A Dakar mindig is a személyes törekvésem volt, hiszen ez az autósport négy alappillérének egyike”-kezdte a korábban a Formula-1-ben is megforduló David Richards. „A Dakar az a autósportban, mint a Mount Everest a hegymászásban.”

Richards elárulta, hogy 200 ember dolgozik a projekten. Akik a versenyen részt fognak venni számukra már tart a fizikai felkészülés – beleértve Richardsot is.

„A szakaszokon a páros napi nyolc órát tölt az autóban. Ezért máshogy kell csinálnunk bizonyos dolgokat. Az autónak nem csak tartósnak, hanem könnyen javíthatónak is kell lennie. Arra kell készülni, hogy lesz, amikor semmi sem a tervek szerint megy majd. Ha valami eltörik könnyen javíthatónak kell lennie”-folytatta a Prodrive első embere.

A koronavírus és a hozzá kapcsolódó korlátozások természetesen hatással vannak a Prodrivera is, de Richards szerint a 2021-es Dakar Rallyra tervezett debütálásuk a tervek szerint fog megtörténni.

„Semmiképp sem becsüljük alá ezt a helyzetet, amely valószínűleg még egy ideig eltart. De ez egy olyan program, ahol nem ez az egy-két hónap a meghatározó. Mire elérkezünk a verseny rajtjához két év előkészület lesz a hátunk mögött. A jelenlegi helyzet egy kicsit lelassított minket, mindenki otthon dolgozik, de rendelkezésünkre állnak a termeléshez szükséges eszközök. Igen, vannak akadályok az európai beszállítók részéről, de a Prodrive nagyon alkalmazkodó. Ha heti hét nap 24 órát kell dolgoznunk, hogy elkészüljünk mindennel, akkor azt fogjuk tenni”-zárta Richards.