Skip to content
Főoldal / ORB / A kedvenc versenyükkel folytatják Turán Friciék

A kedvenc versenyükkel folytatják Turán Friciék

Turán Frici

Június 25-26. között a Pécs környéki Mecsek Rallye-val folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság.

A kétnapos versenyen természetesen Turán Frici és Bagaméri Laci is rajthoz állnak a Volkswagen Polo GTI R5-tel.

„Úgy érzem, teljesen sikerült a hátunk mögött hagynunk a Salgó Rallye-t és csak előre tekintünk a Mecsek irányába. Szeretjük ezeket a tempós, technikás pályákat, minden évben izgalmas csatákat vívunk itt a versenytársainkkal, emocionálisan is kötődünk a mecseki gyorsaságikhoz. Pénteken egy esti szakasz nyitja majd a Mecsek Rallye-t, ami igazi kihívás lesz mindenkinek, várjuk nagyon a rajtot” – kezdi Frici.

„Pozitívan állunk a verseny elé, bízunk benne, hogy most a balszerencse is elkerül bennünket, és előbb-utóbb minden összeáll. A mecseki futam minden évben nagyon népszerű a nézők körében is, így sok szurkolóra számítunk, ami mindig extra löketet jelent nekünk. Historic EB-t is rendeznek a pályákon, igazán minőségi versenynek nézünk elébe” – folytatja Laci.

„A Korda Racing már megkezdte az autónk felkészítését a versenyre, elemezzük az elmúlt év belső felvételeit, gyűjtjük a tapasztalatokat és fizikálisan is tréningezzük magunkat a következő hétvégére. A pályák alapvetően ismerősek lesznek, de van, hogy változnak az irányok, bekerülnek kombinált szakaszok. A hetünk mozgalmas lesz, kedden részt veszünk a hivatalos sajtóeseményen, szerda-csütörtökön pályabejárás és teszt, majd péntek este rajtolunk” – zárja Frici.

A Mecsek Rallye-n a versenyzőknek két nap alatt összesen 10 gyorsasági szakaszt és 137 versenykilométert kell teljesíteniük.