Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / A Kamaz megnevezte a versenyzőit, De Rooy újra a Dakaron

A Kamaz megnevezte a versenyzőit, De Rooy újra a Dakaron

Fotó: Red Bull

Hírek a 2019-es Dakar Rally kamionos mezőnyéről.

Szombaton Naberezhnye Chelny-ben Vladimir Chagin ismertette a Kamaz felállását a 2019-es Dakar Rallyra. November 25-én négy vadonatúj Kamaz fog elhajózni Dél-Amerika felé. 2019-től a szabályok maximum 13 literes motort engednek. A soros hathengeres motorral ellátott kamion a Kamaz-43509 megjelölést kapta. A következő négy trió indul a Kamaz Master csapat tagjaként:
Eduard Nikolaev-Evgeny Yakovlev-Vladimir Rybakov
Airat Mardeev-Dmitry Svistunov-Akhmet Galyautdinov
Dmitry Sotnikov-Dmitry Nikitin-Ilnur Mustafin
Andrey Karginov-Andrey Mokeev-Igor Leonov
A csapat célja jövő januárban is a győzelem lesz.

Év közben még arról szóltak a hírek, hogy az idén januárban sokáig a győzelemért harcoló Federico Villagra a Kamazhoz szerződhet. Ez végül nem történt meg, az argentin versenyző 2019-ben is a Team De Rooy Iveacoját fogja vezetni. Ő egy újabb dobogóért száll harcba.
Visszatér a Dakar Rallyra a kétszeres Dakar-győztes Gerard De Rooy, aki idén januárban az Africa Race-en indult és nyerte meg. 2019-ben újra a Dakar Rallyn szeretne diadalmaskodni. A csapat tagja lesz Ton van Genugten, aki a 2018-as Dakaron négy szakaszt is nyert. A negyedik Iveco Powerstar-t a rutinos Maurik van den Heuvel fogja vezetni, aki januárban az első tízben végzett. Wuf van Ginkel januárban nem indul a sivatagi shown.

A 2019-es Dakar Rallyt január 06-17. között rendezik Peruban.