Skip to content
Főoldal / Egyéb autósport / A Hyundai megnevezte a versenyzőit a TCR World Tourra

A Hyundai megnevezte a versenyzőit a TCR World Tourra

TCR World Tour Hyundai
Fotó: Hyundai Motorsport

A csapat és a versenyzők több napos szezon előtti tesztelésen vannak túl, hogy felkészüljenek az új sorozat kezdetére, amely a portugáliai Portimão pályán kezdődik.

A Hyundai Motorsport Customer Racing nyilvánosságra hozta a csapatot és a két versenyzőt, akik részt vesznek az idei Kumho TCR World Touron. A BRC Hyundai N Squadra Corse két Hyundai Elantra N TCR-t indít Mikel Azcona és Michelisz Norbert személyében – ugyanazt a párost, amely 2022-ben kettős WTCR bajnoki címet szerzett.

A páros új pályák és országok felé veszi az irányt a 2023-ban. A szezon négy európai állomással indul – három alkalommal csatlakozva a TCR Europe-hoz. Köztük a Hungaroringen, júniusban. Ezt követően egymást követő hétvégék következnek, két-két futammal Dél-Amerikában és Ausztráliában, augusztusban, illetve novemberben, mielőtt a World Tour a makaói Guia Circuit pályán ér véget, mivel az esemény 2019 óta először fogadja vissza a nemzetközi túraautóversenyzést a TCR Asia Challenge részeként.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul elmondta: „Természetesen nagyon örülünk, hogy mindkét pilóta és a csapat ismét a Hyundai Motorsport Customer Racinget képviseli a Kumho TCR World Tour első szezonjában. Az Customer Racing részlegnek számos olyan bajnokságban vannak ügyfelei, amelyeket az új globális sorozat meglátogat, és a BRC Hyundai N Squadra Corse, Mikel Azcona és Michelisz Norbert érkezése csak növelni fogja a Hyundai Motorsport csapatainak ismertségét ezekben a nemzetekben. A különböző sorozatokban már sokszor láthattuk, hogy a Hyundai Elantra N TCR egy nagyon erős csomag, még a kategória legmagasabb szintjén is. Biztos vagyok benne, hogy 2023-ban a Hyundai Motorsport által épített autók sikereinek listáját tovább bővíthetjük.”

Mikel Azcona: „Nagyon örülök, hogy egy második szezonban is a Hyundai Motorsport Customer Racing és a BRC Hyundai N Squadra Corse csapatában folytathatom. Amikor 2022-re csatlakoztam a csapathoz, az egy nagyszerű lehetőség volt, most pedig a Kumho TCR World Tour kezdetével egy újabbat kaptunk. Tavaly bebizonyítottuk, hogy én, Norbi és a csapat nagyon jól működünk együtt, amikor mindkét bajnoki címet megnyertük, és úgy gondolom, hogy az idei szezon kezdetén csak még erősebbek leszünk a Hyundai Elantra N TCR-rel. A felkészülést elvégezve úgy gondolom, nagy esélyünk van arra, hogy ismét versenybe szálljunk a címekért, és tovább növeljük a tavalyi sikereinket.”

Michelisz Norbert azt mondta: „A Kumho TCR World Tour első szezonjaként az idei év igazán izgalmas. Sok minden változik, méghozzá jó irányba. Tudjuk, hogy Mikel és én nagyon erősek vagyunk, és tudjuk, hogy a Hyundai Elantra N TCR egy nagyszerű autó. Ugyanakkor rengeteg kérdés van, amelyekre csak akkor kapjuk meg a választ, amikor Portugáliában elkezdünk versenyezni. Mindezek az ismeretlenek – az új pályák, az új gumik, a regionális TCR-sorozatban szereplő csapatokkal való versenyzés – azt jelentik, hogy az a pilóta fogja megnyerni a bajnoki címet, aki a leggyorsabban alkalmazkodik ezekhez a dolgokhoz. Már alig várom!”