Skip to content
Főoldal / WRC / A Hyundai is szerződtetné Ott Tanakot?

A Hyundai is szerződtetné Ott Tanakot?

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Úgy tűnik az M-Sport után ők is bejelentkeztek az észt versenyzőért.

A Hyundai a Thierry Neuville, Dani Sordo, Andreas Mikkelsen és Sébastien Loeb négyessel kezdte az évet, hozzájuk csatlakozik a Finn Rallyra Craig Breen. Most ezen öt versenyzőn kívül újabb jelölt merült fel a jövő évre.

A Toyota csapatvezetője, Tommi Makinen szerint mind a négy gyártónak szüksége van egy top versenyzőre, hogy segítsék a verseny egyenlőségének a fenntartását a WRC-ben.
Miközben fokozódik a Hyundai és Ott Tanak között az egyeztetés, Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője ezzel nem ért egyet. „Ha meg lenne rá a pénzem az összes top versenyzőt megvenném. Azért fizetnek, hogy nyerjünk, nem azért, hogy elvégezzem a promóter munkáját.”

Tanakkal kapcsolatban, megjegyezte, hogy egy Tanak szintű versenyzőhöz sok pénz kell és nem tudja, hogy nekik van-e elég pénzük rá.

„Jelen pillanatban vannak a Hyundainak szerződtetett versenyzői. Fent és lent, de Szardinián láthattuk, ha jól kezeled az embereket – nem csak őket az egész csapatot, akkor jó eredményt érhetsz el.”

„Máskülönben nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy Tanak egy top versenyző és a három bajnok esélyes egyike.”

Ott Tanak két éves szerződése a Toyotával az idei év végén jár le. Tanak bár vezeti a bajnokságot, de a hírek szerint kezd fagyos lenni a kapcsolat közte és a csapat között. Bár az M-Sport már korábban bejelentkezett az észt versenyzőért, az Autosport forrásai szerint hamar a Hyundai lehet a legvalószínűbb opció, ha Tanak csapatot vált.