Skip to content
Főoldal / WTCR / A Hungaroringen mutatkozik be a WTCR-ben Tenke Tamás

A Hungaroringen mutatkozik be a WTCR-ben Tenke Tamás

Fotó: WTCR

A Zengő Motorsport ismét ott lesz a túraautó-világkupa mezőnyében.

Pár napja már hivatalos, hogy a Zengő Motorsport új felfedezettje, Tenke Tamás idén a TCR Európa-kupában fog versenyezni a csapat Cuprájával. Ma hivatalosan is megerősítették, hogy szabadkártyával indulni fog a WTCR hungaroringi versenyhétvégéjén.

A 23 éves versenyző a szimulátoros világból érkezett a csapathoz. A télen már részt vett TCR Middle East-ben a Zengő Motorsporttal. Tenke Tamás számára nem lesz ismeretlen a hazai pálya, a gyorsasági Ob hungaroringi fordulóján két sprint és egy endurance versenyt is teljesített a Cuprával.

„Ez egy hihetetlen lehetőség, és hatalmas megtiszteltetés. Nagyon sokat kell még tanulnom, úgyhogy nincsenek elvárásaim. Szeretnék minél több kört megtenni az edzéseken és az időmérőkön, valamint be akarom fejezni mind a három versenyt. Ezzel elégedett lennék” – mondta Tenke Tamás.

„Örülünk, hogy visszatérhetünk a WTCR-be a hazai versenyünkre. Nem vitás, Tamásnak még rengeteget kell tanulnia, de ez egy remek lehetőség, hogy ilyen magas szinten is tapasztalatokat szerezzen. Új dolgokat tanulhat, ami csak előnyére válik.” – mondta Zengő Zoltán.

„A szabadkártya egy nagyszerű lehetőség olyan csapatok számára, akik nem tudták egész évre elkötelezni magukat a bajnokság mellett. Talán további lehetőségeink is lesznek az év során.”-folytatta Zoli.

Tamás a szabályok értelmében nem szerezhet majd pontot a Hungaroringen, valamint +20 kg súly lesz az autójában.

Arról még folynak az egyeztetések, hogy WTCR szabadkártyásként indulhat-e a TCR Európa-kupa mezőnyében is. Tom Coronel állandó WTCR versenyzőként nem indulhat a hungaroringi TCR Európa-kupa fordulón.