Skip to content
Főoldal / ERC / A Hangodi-Bunkoczi páros az ERC-n folytatja

A Hangodi-Bunkoczi páros az ERC-n folytatja

Hangodi-Bunkoczi

Az Európa-bajnokság hat fordulóján indulnak idén – köztük természetesen a Rally Hungaryn.

A Peugeot Kupa elmúlt két szezonjának bajnok párosa, a Hangodi Bendegúz-Bunkoczi László kettős az idei évtől a rally Európa-bajnokságon folytatja. A Peugeot 208 Rally4 marad, azonban már szürke színben fog tündökölni. A meglévő gumipartnerük miatt az ERC Junior nem jöhetett szóba, az ERC4-ben szállnak harcba.

Az ERC idei szezonja már elkezdődött, Hanogdiék májusban a Kanári-szigeteken kezdik a szezont. Majd a Lengyel Rally, a Liepaja Rally és a Rally di Roma Capitale után két olyan verseny következik, amelyiket már ismernek: a Barum Czech Rally Zlín és a Rally Hungary.

„Tavaly a bajnoki cím után szinte nem is volt időnk ünnepelni, mert az utolsó verseny utáni hétfőn úgy ébredtünk: készülnünk kell a 2023-as szezonra, hiszen nagy feladat vár ránk. És megérte dolgozni, mert készen áll a programunk: indulunk az Európa-bajnokság hat futamán! Hogy milyen tervekkel? Irgalmatlan erős tempóval bekezdünk, aztán azt fokozzuk… De ez természetesen csak tréfa, valójában szeretnénk minden versenyen célba érni. Nagyon nagy kihívással nézünk szembe, észnél kell lenni, és még az apró hibák se nagyon férnek bele. Kemény évünk lesz, és igazából azt se tudjuk megmondani, mire számíthatunk, hiszen nem ismerjük a mezőnyt. Lépésről lépésre kell haladnunk, felépíteni az évet, az utolsó két verseny pedig már „hazai” lesz, hiszen a cseh és a magyar pályákat is ismerjük. Én akkor leszek boldog, ha az összes versenyen kihozzuk a tőlünk telhető maximumot” – olvasható Hangodi Bendegúz nyilatkozata Facebook oldalán.