Skip to content
Főoldal / WRC / A győzelmet tűzte ki célul Loebnek az M-Sport

A győzelmet tűzte ki célul Loebnek az M-Sport

Sébastien Loeb
Fotó: Red Bull

Június óta nem állt dobogóra az M-Sport, a legutóbbi Ypres Rallyn mindhárom versenyzőjük kiesett, rájuk férne már a siker.

Sébastien Loeb tavaly nem volt jelen, amikor a WRC visszatért Görögországba (mi ott voltunk a képeinket ITT tudod megnézni), és 2012 óta nem indult a versenyen, de akkor nyert. Az utolsó igazán durva murvás verseny, ahol rajthoz állt a 2019-es Török Rally volt, amiről sokan azt hitték Loeb az utolsó dobogós helyét szerezte a WRC-ben.

Loeb idén megnyerte a szezonnyitó Monte-Carlo Rallyt a Ford Puma Rally1-el, majd vezette a versenyt kiesése előtt Portugáliában. A Szafari Rallyn is az élmezőnyben harcolt.

Loeb és navigátora, Isabelle Galmiche akkor tér vissza a csapathoz, amikor az igazi mélyponton van, miután átvészelt egy nagyon kemény Ypres Rallyt, ahol mindhárom pilóta kiesett. A győzelem időszerű lökést jelentene egy olyan csapat számára, amely június óta nem állt a WRC dobogón.

Loeb esélyei papíron erősnek tűnnek, hiszen nyolcadikként indul a pénteki szakaszon.

Amikor a DirtFish kijelentette az M-Sport csapatfőnökének, Richard Millenernek, hogy ezzel a jó pozícióval Loeb célja minden bizonnyal az Akropolisz megnyerése kell, hogy legyen, Millener egyetértett: „Igen. Valójában ilyen egyszerű.”

„Idén Portugáliában vezetett, Kenyában a leggyorsabb időt érte el, Monte-Carlóban pedig nyert, ez annak a folytatása, ahol abbahagyta” – tette hozzá Millener.

„Kár, hogy azon a két versenyen nem tudta ezt eredményre válltani. Séb nagyszerű karakter, nincs nyomás a vállán, ezért csak nyerni megy, és mi ezt támogatni fogjuk, amennyire csak tudjuk.”