Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / A Ford dobogóra tör a kamionoknál

A Ford dobogóra tör a kamionoknál

Fotó: VDR Truck Racing

Két kamionnal indulnak Peruban a 2019-es Dakar Rallyn.

A 2019-es Dakar Rally lesz az első, ahol a Ford a kamionok között is megméretteti magát. A két kamiont a belga VDR Truck Racing készítette fel a sivatagi versenyre, a Ford Trucks gyári támogatásával.

A VDR rövidítés Peter Van Delm és Yves Rutten nevéből jön össze. Előbbi a VD-t, utóbbi az R-t adta a csapat nevéhez. A két barát három évvel ezelőtt elhatározta, hogy létrehoznak egy belga kamionos csapatot a Dakarra. Peter Van Delmnek szállítmányozási vállalata van. Az üzleti kapcsolatai révén Yves Rutten kapcsolatba lépett a török ​​Ford-Otosan csoporttal (Itt készülnek a Ford kamionok és kisteherautók). A Ford számára benyújtott anyag elnyerte az illetékesek tetszését, így 2019 januárjában bele vághatnak a nagy kalandba.
A kamionok épüléséről egy fotó albumot IDE kattintva tudsz nézni.

A kamion kb. 650 lóerő teljesítmény leadására képes. A 10 liter alatti kategóriában indulnak majd és a top 3-at célozzák meg. Hosszú távra tervez a csapat a Dakaron, így az elkövetkező években is találkozhatunk velük a Dakaron. A januári főpróba előtt Marokkóban is tesztelték az új kamionokat.

Az egyik Ford kamiont Peter Van Delm fogja vezetni. Ő 2009-ben már indult a Dakaron. Társai Steven Vaesen és Kurt Keysers lesznek az 523-as rajtszámú kamionban. A testvér kamionnal (530-as rajtszám) indul az Yves Rutten-Peter Convents-Chritsophe Franco összetételű trió. Ők újoncok a Dakaron.