Skip to content
Főoldal / ERC / A finn bajnok az Európa-bajnokságon folytatja

A finn bajnok az Európa-bajnokságon folytatja

Mikko Heikkila
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Mikko Heikkila teljes szezont megy 2023-ban az ERC-ben.

A 31 éves finn a szezon utolsó két versenyének megnyerésével nyerte meg hazája nemzeti bajnokságát. Az ERC-ben is megmutatta a benne rejlő potenciált a tavaly júliusi Liepaja Rallyn egy dobogós helyezéssel, ami a második indulása volt a sorozatban.

Heikkila egy többéves szerződés keretében csatlakozott a portugál székhelyű The Racing Factory-hoz a 2023-as ERC programjához, amelyet egy előző generációs Škoda Fabia Rally2 Evo volánjánál kezd, és az év későbbi szakaszában lehetőség nyílik a jelenlegi Fabia RS Rally2-re való átülésre.

„Csodálatos érzés, hogy végre bejelenthetjük a következő lépésünket. Samu Vaalerivel folytatjuk, mint navigátorommal, tavaly remekül dolgozunk együtt. Olyan gyorsan fogunk autózni, ahogyan szoktunk, és természetesen a dobogós helyezésekért és a győzelmekért való versenyzés a fő cél a murvás versenyeken. Aszfalton több kilométerre és tapasztalatra van szükségünk, de az ERC-ben szerencsére elég sok aszfaltos verseny van. Kicsit könnyedebben kezdünk majd, majd ha megtaláltuk a ritmust, növeljük a tempónkat” – mondta Heikkila.

Aloísio Monteiro, a Racing Factory vezérigazgatója üdvözölte Heikkilä-t a csapatában, és elmondta, hogy szeretné, ha az új szövetség hosszú távon folytatódna, és a végső cél a FIA rali-világbajnoki részvétel lenne.

„Nagy megelégedéssel üdvözöljük Mikkot és Samut a csapatunkban, és gondoskodni fogunk arról, hogy minden szükséges feltétel teljesüljön a maximális sikerhez” – mondta Monteiro. „A cél az, hogy elkezdjük a közös munkát, és ezt a partnerséget győzelmekké alakítsuk. Mikko volt az első választásunk; figyeltük a legutóbbi eredményeit és fejlődését, így természetes volt az első kapcsolatfelvétel vele. Nagyon örülünk ennek az új projektnek, és keményen fogunk dolgozni, hogy a legjobb eredményeket érjük el vele. Célunk, hogy keményen dolgozzunk az ERC-ben 2023-ra és 2024-re, de a fő célunk, hogy segítsük Mikot, mint hatalmas potenciállal rendelkező versenyzőt felnőni, és 2025-ben a WRC-ben indulni.” – mondta.

A nyolc versenyből álló ERC-szezon március 10-12. között a Rally Serras de Fafe versennyel veszi kezdetét.