Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / A Dakar-győztes Eryk Goczal feljebb lép 2024-ben

A Dakar-győztes Eryk Goczal feljebb lép 2024-ben

Eryk Goczal
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

2023-as kategória győzelme után a 2024-es Dakar Rallyn már egy kategóriával feljebb fog indulni. Addig pedig a tanulásé és a drifté a főszerep.

Eryk Goczal a Dakar Rally történetének legfiatalabb győztese lett, amikor januárban tizennyolc évesen négy szakaszt megnyerve diadalmaskodott a T4-es (SSV) kategóriában. Nemrég bejelentette, hogy 2024-ben visszatér a versenyre a magasabb, T3-as (LW Proto) kategóriában.

„Nagy álmom és célom, hogy a fő kategóriában induljak az autósok között, a világ legjobb versenyzőivel együtt. A T3-as osztályba való feljutás egy lépés ezen álom beteljesülése felé, és egy lehetőség az új tapasztalatokra és fejlődésre. A 2024-es Dakar előtt mindenképpen több felkészülési versenyen is elindulunk” – mondta a lengyel versenyző.

Bár a Dakar-győzelemmel a kategória tereprali-világbajnoki pontversenyének élére került, úgy döntött, hogy kihagyja a szezont, hogy a középiskola befejezésére koncentrálhasson, mielőtt egyetemre megy. Miközben az egyetemi tanulmányok elsőbbséget élveznek, 2023-ban folytatni kívánja a versenyzést a Drift Masters Európa-bajnokságon, amelynek hatfordulós szezonja május elején kezdődik Írországban, és szeptembeben ér véget szülőhazájában, Lengyelországban. Goczal megnyerte a 2022-es lengyel driftbajnokságot a BMP osztályban. A Dakarra való felkészülés érdekében hazai versenyeken is részt kíván venni, például a Baja Polandon.