9 magyar páros a Rally Velenjen

A szlovén verseny előzetese.

Május 25-26. között rendezik a 33. Fuchs Rally Velenjet, ami a Szlovén Rally Bajnokság második és a Mitropa Kupa negyedik versenye lesz.
A versenyre 70 páros adta le a nevezését, közülük kilenc a magyar páros. Ezúttal egy magyar páros indul R5-tel, méghozzá a Rally Opatijat a Mitropa Kupában megnyerő Fogasy Gergely és Berendi Dávid a Peugeot 208 T16-al. Mitsubishi Lancerral ketten indulnak, Szilágyi János és Váradi Alexandra, valamint Juhász Csabáék.

ifj. Kanyik Antal és Nyirfás “Yulianna” a Peugeot 208 R2-vel adta le a nevezését. Velük egy kategóriában indul Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente a Citroen C2 R2-vel. Nemerey Ádámot Ösze Róbert fogja navigálni a BMW E46 M3-ban. Kovács Zsolt és Fridrik Gergő egy VW Golffal, míg Kertész Krisztián és Velezdi Eszter egy Opel Astraval várja a szlovéniai verseny rajtját. Merencsics Árpád és Kulcsár Dániel pedig a  jól bevált Suzukival áll rajthoz.

Szombaton az első körben két pályán három kört kell teljesítenie a mezőnynek, majd a második körben két másik pályán kell szintén három kört megtenni. Összességében 104,1 km gyorsasági vár az indulókra.

A 33. Fuschs Rally Velenje nevezési listája IDE kattintva elérhető.