Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / 8 napos teszten van túl az Audi RS Q e-tron

8 napos teszten van túl az Audi RS Q e-tron

Audi RS Q e-tron teszt
Fotó: Audi Communications Motorsport / Michael Kunkel

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Audi Sport a Dakar Rallyn való bemutatkozásukhoz. 8 napos tesztet teljesítettek a spanyolországi forróságban.

Július közepén Magdeburg térségében az első teszt a kezdeti tapasztalatok gyűjtésére koncentrált. Most az első valós körülményeket szimuláló teszt volt a spanyolországi Zaragoza térségében.

Az Audi Sport mindhárom versenyzőpáros vezette az Audi RS Q e-tron-t. Stéphane Peterhansel és Edouard Boulanger kezdte a tesztelést három napon át. Utána Mattias Ekström és Emil Bergkvist vette át a stafétát két napra. Carlos Sainz és Lucas Cruz zárta a tesztet.

A három versenyzőt természetesen lenyűgözte a SUV kezelhetősége és megbízhatósága. „Nagyon boldog vagyok, hogy az autó már az első teszten így viselkedik. Természetesen finomhangolásra van még szükség, de kiindulásnak jó” – mondta Carlos Sainz.

A 17 kilométer hosszú tesztpályán az Audi RS Q e-tron elérte a 180 km/órát. Árnyékban volt 34 Celsius, ami az autó hűtését is próbára tette.

„Ez a teszt arra összpontosított, hogy minél többet menjen az autó és felderítsük a gyenge pontokat” – mondta Arnau Niubó Bosch fejlesztőmérnök, a több mint 1700 kilométeres teszt után. „A következő teszt szeptemberben már a dűnékben lesz.”