Skip to content
Főoldal / ORB / 54. Mecsek Rallye: Zippo és Ostberg nyert

54. Mecsek Rallye: Zippo és Ostberg nyert

54. Mecsek Rallye 2021

A pécsi verseny szombati versenynapjának a történései.

A Historic Eb-n fölényes győzelmet aratott az Audi Quattroval versenyző olasz Zippo. Napközben egyszer váltógondjai voltak, végül több mint másfél perccel bizonyult jobbnak az osztrák Karl Wagnernél. A tegnap megszerzett harmadik helyét megtartotta Lucio De Zanche. Az Eb értékelésben a legjobb magyar a 8. helyen záró Mekkler László és Mekkler-Mikó Edit páros lett.

A magyar értékelésben és a Mitropa Historicban is a Wirtmann Ferenc-Kerekes József duó diadalmaskodott. A magyar értékelés második helyét szerezte meg a Kalapács Zsolt-Kalapács Kornél egység, megelőzve a Müller Roland-ifj. Müller Roland Ladás kettőst.

A Mercarius Rally1 Bajnokságban Mads Ostberg és Torstein Eriksen a mai kilenc szakaszból négyet megnyerve fél perc előnnyel nyerte az 54. Mecsek Rallye-t. A pályán az abszolút második helyet a Bútor Róbert-Tagai Róbert kettős szerezte meg a Citroen C3 WRC-vel. Reggel lecsúsztak a pályáról és megjárták az árkot, a nap során három szakaszt nyertek. Ígéretükhöz híven a verseny végén leadták a menetlevelüket.

A Rally1-ben délutánra jó csata alakult ki a második helyért a Grzegorz Grzyb-Adrian Sadowski és Hadik András-Kertész Krisztián kettősök között. Végül a tavalyi magyar bajnok örülhetett miután 4,6 másodperccel jobbnak bizonyult lengyel riválisánál.

Mögöttük a Velenczei Ádám-Bacigal Igor kettős a verseny végére a senki földjére került, az előtte lévők is messze voltak és az utánuk következő Klausz Kristóf-Csányi Botond duó is messze volt. A győri versenyző egész nap a gumikkal küzdött.

A Salgó Rally-t megnyerő Csomós Miklós-Nagy Attila páros a szombati első gyorson nekicsúszott a padkának és megsérült a Skoda futóműve, így feladták a versenyt.

A Peugeot Kupában Szauer Gergő nyerte az 54. Mecsek Rallye-t Rácz Gergő navigálásával. A Német Gábor-Szőke Tamás páros ért be a második helyen megelőzve Trencsényi Vincét, akiknek Szegedi Máté olvasta az itinert.

A Mitropa Kupában Gyarmati Ariel-Kocsis György nyert Matics Mihály és Matics Barbara előtt. A harmadik helyet a német Manüel Kössler-Melanie Kalinke egység szerezte meg.

A Mercarius Rally1 Bajnokság július 16-18. között a Székesfehérvár-Veszprém Rallyval folytatódik.

Az 54. Mecsek Rallye nem hivatalos végeredménye: Historic Rally1 Mitropa Kupa