Skip to content
Főoldal / WRC / 2021-es WRC naptár akár már júniusban

2021-es WRC naptár akár már júniusban

Fotó: Red Bull

Jean Todt és Oliver Ciesla beszélt erről.

A Svéd Rallyn beszélt az FIA elnöke, Jean Todt arról, hogy idén már júniusban közzéteszik a rally világbajnokság 2021-es naptárát.

A Spanyol Rally visszatérése biztos – valószínűleg a Német Rally rovására. Ausztrália is visszatérne, hiszen Új-Zéland csak egy éves megállapodást kötött. A Francia Autósport Szövetség (FFSA) keresi egy WRC futam új helyszínét – így akár még ők is visszatérhetnek.

Nem rég mi is beszámoltunk róla, hogy Horvátország is dolgozik rajta, hogy jövőre vendégül láthassa a WRC mezőnyét.

„Júniusban tesszük közzé a naptárat, amelyben európai, afrikai, ázsiai, óceániai, valamint észak – és dél-amerikai versenyek lesznek. Valamint ideális esetben egy közel-keleti is lesz.”-mondta Todt.

Tavaly is júniusra ígérték a naptárat, végül szeptemberig kellett várni rá.
„Meglehetősen magabiztosak vagyunk abban, hogy júniusban közzé tehetjük az előzetes 2021-es WRC naptárt. Igyekszünk, hogy a naptár korábban meg legyen, mint az előző években.”-tette hozzá Oliver Ciesla.

„Korábban már megegyeztünk a spanyolokkal, hogy jövőre visszatérnek. A franciáknak is fent tartunk egy helyet, amennyiben egy vonzó versenyt tudnak kínálni. Szeretnénk visszatérni Ausztráliába egy új helyszínnel. Amennyiben a körülmények lehetővé teszik Chile is visszatérhet.”-zárta a WRC promótere.