Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / 2021-ben is Szaúd-Arábiában rendezik a Dakar Rallyt

2021-ben is Szaúd-Arábiában rendezik a Dakar Rallyt

Fotó: Red Bull

Jön a Dakar Classic és néhány szabályváltozás.

Az ASO ma a verseny története során először egy online prezentációban ismertette a 2021-es Dakar Rally részleteit. A korábbi tervekkel ellentétben nem csatlakozik Szaúd-Arábiához egy második ország a megváltozott körülmények miatt. Így sorozatban harmadszor fogja egyetlen ország rendezni a Dakart.

2021. január 03-15. között rendezik a jövő évi versenyt Szaúd-Arábiában. A rajt ismét Dzsiddában lesz, majd egy hurkot megtéve oda is ér vissza a mezőny. A pihenőnap Hailban lesz január 09-én. Az útvonal 100 %-ban új lesz.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, 2021-ben első alkalommal rendezik meg a Dakar Classicot, ahol 2000 előtti járművek indulnak. A Dakar Classic mezőnye a Dakarral párhuzamosan halad majd.

Idén januárban már alkalmazták néhány szakasznál, hogy a versenyzők csak a rajt előtt kapták meg az itinert. Jövőre már minden nap így lesz. Néhány kategóriában bevezetésre kerül a digitális itiner.

Néhány szabályváltozás a sebesség csökkentését és a biztonság növelését célozza. Éles hang figyelmeztet majd a „lassú zónákra”, ahol csökkenteni kell a sebességet. A motorosok számára kevesebb gumiabroncs lesz használható, valamint kötelező lesz a „légzsák” használata. Erről egy bemutató videó: