Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / 17 magyar páros a 34. Rally Velenjen

17 magyar páros a 34. Rally Velenjen

A szlovén verseny előzetese.

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, úgy idén is népes különítmény indul a Rally Velenjén. A május 24-25. között megrendezésre kerülő verseny a Szlovén Rally Bajnokság második fordulója, valamint a Mitropa Kupa negyedik versenye. A 83 beérkezett nevezésből 17 magyar párosé.

Az R5-ös mezőny nagy részét a magyar különítmény teszi ki. Ilyen autóval indul a Hadik András-Kertész Krisztián kettős, a Botka Dávid-Mesterházi Márk duó, a Mitropa Kupa címvédője, a Fogasy Gergely-Berendi Dávid páros. Puskádi Jánosnak Gódor Barnabás fogja az itinert olvasni. A kétszeres magyar bajnok Kiss Ferenc is autóba ül majd a versenyen, Patkó Gergely fog helyet foglalni a jobb 1-ben. Lovász Pál és Kürti Tamás valamint Juhász Csaba és Juhász Zsolt indul még R5-tel.

Szilágyi János és Váradi Alexandra akárcsak legutóbb, úgy most is a Mitsubishi Lancerral indulnak. László Zoltán és Baumgartner Péter először indul a Ford Fiesta Protoval.

A Mitropa Kupa kétkerekes értékelésében akár magyar belharc is lehet a győzelemért az ifj. Kanyik Antal-Kulcsár Dániel és a László Martin-Bán Viktor párosok között. Ebbe a küzdelmébe akar beleszólni Hetei Zoltán és Mester Ferenc, valamint Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente is.

A Historicban négy magyar párosért szoríthatunk. Merencsics Árpád Laboncz László navigálásával Suzuki Swifttel indul. Mellettük még két Toyotás páros indul: Fehérvári Csaba-Aczél András és Schuck János-Gonda Dániel. „Mésziati” ezúttal Krámpek Viktória navigálásával viszi táncba a Ladát.

A Rally Velenje programjában pénteken és szombaton is hat-hat gyorsasági szerepel.

Nevezési lista
Hivatalos honlap
Facebook esemény