Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / 15 magyar páros a 28. Rally Opatijan

15 magyar páros a 28. Rally Opatijan

Fotó: Harald Illmer

A horvát verseny előzetese.

Május első hétvégén rendezik a 28. Rally Opatijat, ami a Horvát Rally Bajnokság második versenye lesz, valamint a Mitropa Kupa harmadik fordulója. 82 páros nevezett a versenyre köztük 15 magyar páros.

Az R5-ös mezőny nagy részét a magyarok teszik ki. Forddal indul a Hadik András-Kertész Krisztián, a Kovács Antal-Istovics Gergő és Fogasy Gergely Berendi Dávid párosok. Skodával a Hideg Krisztián-Kerék István duó indul. Hyundai-al áll rajthoz Lovász Pál, Kürti Tamás navigálásával, valamint Marozsi Zsolt.
A magyarokon kívül a verseny tavalyi győztese, Rok Turk és a szlovák Majerčák Vastimal indul R5-össel.

A nevezési listán még a Szilágyi János-Váradi Alexandra páros neve mellett is R5-ös szerepel, azonban ők végül a már sokszor bizonyított Mitsubishivel állnak rajthoz, miután a Ford, amivel indultak volna a Miskolc Rallyen olyan sérüléseket szerzett, amit pár nap alatt nem lehet orvosolni.
László Zoltán és Begala Tamás szintén Mitsubishivel indul a Rally Opatijan.

ifj. Kanyik Antalnak ezúttal Kulcsár Dániel fogja az itinert olvasni a Peugeot 208 R2-ben. A másik kis oroszlánnal László Martin és Bán Viktor indul. Gyuriczky Zsolt és Böröczi Levente pedig egy Citroen C2R2-vel áll oda a rajthoz. Peugeot 106-al a Locher János-Józsa Péter duó indul.

A Historicban ezúttal három magyar párosnak szurkolhatunk. Merencsics Árpád Laboncz László navigálásával Suzuki Swifttel indul. Mellettük még két Toyotás páros indul: Fehérvári Csaba-Aczél András és Schuck János-Gonda Dániel.

A 28. Rally Opatija programjában szombaton kettő, míg vasárnap kilenc gyorsasági szerepel.