Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / 14 magyar páros a Lavanttal Rallyen

14 magyar páros a Lavanttal Rallyen

Fotó: Harald Illmer

Az osztrák verseny előzetese.

Április első hétvégéjén rendezik az Osztrák Rallye Bajnokság harmadik versenyét a 43. Int. WeinbergerHolz Lavanttal-Rallyet, mely a Mitropa Kupa értékelésébe is beleszámít. Hét ország 90 versenyzője adta le a nevezését a Wolfsberg központú versenyre. 14 magyar páros jelezte részvételi szándékát az osztrák versenyen.

A Rebenland Rallyen elért Mitropa Kupa győzelem után újra egy Skoda Fabia R5-tel indul Klausz Kristóf, akinek szokás szerint Csányi Botond diktálja majd az itinert. Két páros indul Hyundai i20 R5-tel, a Lovász Pál-Kürti Tamás duó, valamint a Juhász Csaba-Juhász Zsolt kettős. Utóbbi egységnek ez lesz az első Mitropa Kupája az új autóval. A Mitropa Kupa címvédője a Fogasy Gergely-Berendi Dávid páros a Ford Fiesta R5-tel nevezett.

László Zoltán és Baumgartner Péter egy Mitsubishi Lancer EVO X-el áll rajthoz. Az R2-es autók között négy magyar egységnek szurkolhatunk majd. Itt kezdi meg idei Mitropa Kupás szereplését a Kanyik Antal-Nyirfás Yulianna páros a Peugeot 208 R2-vel. László Martin és Bán Viktor is egy ilyen autóval indul. Citroen C2 R2-vel a Gyuriczky Zsolt-Böröczi Levente és a Kovács Zsolt-Kovács Gergő párosok neveztek.

„Mésziati” és „Langroli” egy Ladával méretteti meg magát. Merencsics Árpád Laboncz László navigálásával az örök darab Suzuki Swifttel indul. A Schuck János-Gonda Dániel, valamint a Fehérvári Csaba-Aczél András párosok is egy-egy Toyota Corollaval indulnak. Pryma Zoltán és Kulcsár Dániel egy Citroen DS3 R3-al indulnak.

A 43. Int. WeinbergerHolz Lavanttal-Rallye programjában pénteken nágy, míg szombaton nyolc gyorsasági szerepel.

Nevezési lista
Időterv
Térképek
Hivatalos honlap