Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / 14 magyar páros a 8. Rally Nova Gorcian

14 magyar páros a 8. Rally Nova Gorcian

Fotó: Harald Illmer

A szlovén verseny előzetese.

Szeptember 19-21. között rendezik a 8. Rally Nova Gorciat, mely a Szlovén és a Horvát Rally Bajnokságba is bele számít, valamint a Mitropa Kupának is a része.
A versenyre 107 páros nevezett, ebből 14 magyar egység.

13 páros indul R5-össel, ennek közel a felét a magyarok teszik ki. Kis Ferenc és Patkó Gergely valamint Hideg Krisztián és Kerék István egy-egy Skoda Fabia R5-tel indul. Szintén ilyen autóval száll harcba a győzelemért Klausz Kristóf és Csányi Botond. A Mitropa Kupa címvédője, a Fogasy Gergely-Berendi Dávid duó a Ford Fiesta R5-tel indul. Kovács Antal és Istovics Gergő szintén Forddal indulnak, míg Lovász Pál és Kürti Tamás a Hyundai i20 R5-tel ál oda a rajthoz. A mezőnyben ott lesz Nikolay Gryazin is.

László Zoltán és Baumgartner Péter a Ford Fiesta Protot viszi el Szlovéniába. Az R2-esek között láthatjuk Szilágyi Jánost és Váradi Alexandrát, valamint Juhász Csabát és Juhász Zsoltot, továbbá a László Martin és Bán Viktor valamint a Tábori Ákos-Nagy Brigitta párosokat.

Locher János és Józsa Péter a Peugeot 106-al nevezett. A Historicban Merencsics Árpádnak Laboncz László fogja diktálni az itinert a Suzuki Swiftben. Wirtmann Ferenc és Kerekes József a Ford Escorttal indul a 8. Rally Nova Gorcian.

Pénteken a shakedown és az ünnepélyes rajtceremónia után öt gyorsasgi szerepel a programban. Szombaton nyolc gyorsasági a penzum, majd az ünnepélyes díjátadóval zárul a program.

Nevezési lista
Térképek
Hivatalos honlap