Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / 13 magyar páros a 16. Rally Legenden

13 magyar páros a 16. Rally Legenden

Fotó: Rally Legend

A méltán népszerű San Marino-i verseny előzetese.

Október 11-14. között már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Rally Legendet San Marinoban. A most közzé tett nevezési listából kiderül, hogy több, mint 100 páros vesz részt az idei rendezvényen. Ahogy azt megszokhattuk korábban, idén is lesznek igazán nagy nevek a rajtnál. Ott lesz Kris Meeke egy Ford Fiestaval és Derek Brannigan navigálásával az indulók között. A brit versenyzőt a Citroen a Portugál Rally után tette ki a csapatból, azóta nem ült rally autóban. Szintén ott lesz Meeke korábbi Citroenes csapattársa, Craig Breen, aki egy Citroen C4 WRC-vel indul. Mikko Hirvonen és Jarmo Lehtinen egy 2007-es Ford Focus WRC-vel fog menni az idei Rally Legenden.

Az idei Rally Legendre 13 magyar páros látogat ki. Az A8-as kategóriában Schubert István és Papp Tamás Mitsubishi Lancerrel állnak oda a rajtba, míg a Kit Carok között Köbli Károly és Szilágyi Mihály a jól bevált Skoda Feliciával megy. A magyar küldöttség nagy részét a Ladás különítmény teszi ki. Ladával indul Fábián Dániel és Oláh Róbert, Hodosi Gábor és Holló Barnabás, Bihari Péter és Számel Péter, Boroznaki Tibor és Kiss András, Bujdos Miklós és Csontos Tamás, Dudás István Márton és Kuti János, Fábián Donát és Bencsik István, valamint Gaál Ferenc és Varga Tamás. Merencsics Árpád és Ratting Tamás egy Lancia Delta Integraléval teszi tiszteletét a neves versenyen. Hoffer Zsolt és Bunkoczi László hű maradt az Opelhez, de ezúttal egy Kadett GSI-vel indulnak. Egy magyar BMW-s páros is lesz Nagy Tamás és Magy Mátyás révén.

Pénteken a shakedown után négy gyorsasági vár az indulókra. Szombaton három pályán hat gyorsasági a penzum. Vasárnap már csak két rövid gyorsasági szerepel a programban.
A Martini motorsportban való ötven éves jelenléte előtt tiszteleg az idei Rally Legend.

A nevezési lista IDE kattintva megtekinthető.