Wittmann lesz az üldözött Oschersleben-ben

Motorsports / DTM 1. race HockenheimA hétvégén rendezik a DTM idei második versenyét Oschersleben-ben. Az első futam győztesét, Marco Wittmannt akarja mindenki elkapni. A verseny előzetese.

A szezonnyitó hockenheimi versenyen szerzett győzelmének köszönhetően, természetesen a pontversenyben is az élen áll Wittmann. Így DTM-es pályafutása során először őt akarja majd mindenki elkapni. Különösen igaz ez az Audi pilótákra (Mattias Ekström, Adrien Tambay és Mike Rockenfeller), akiket legyőzött és szeretnének visszavágni. De BMW-s társai, Bruno Spengler és Augusto Farfus (akik a 2012-es és 2013-as versenyt nyerték Oschersleben-ben), sem szeretnének lemaradni.
A jelenlegi mezőnyből Timo Scheider (2008, 2009) és Gary Paffett (2005, 2007) tudott itt kétszer diadalmaskodni. Paul Di Resta 2010-ben, míg Ekström 2011-ben tudott nyerni itt.

“Az első győzelmem növelte az önbizalmam és nagy lendületet ad”-kezdte Marco Wittmann, aki tavaly 12. volt Oschersleben-ben. “Fontos lesz megtalálni a jó beállításokat az időmérőre és a versenyre. Most még fontosabb lesz a tökéletes beállítás, mivel életbe lép a ballasztsúly rendszer és a sikeres hockenheimi verseny után plusz súlyokat kapunk. Ezt szem előtt tartva nehéz jóslatokba bocsátkozni a versennyel kapcsolatba.” A szintén BMW-vel versenyző Farfus a következőket mondta: “Szeretem ezt a pályát és korábban sok jó eredményt értem el itt még a WTCC-ben. Nagyon motivál, hogy egy újabb jó eredményt érjek itt el.”

Motorsports / DTM 1. race Hockenheim

Fotó: DTM Media

Az Audival versenyző Ekström a hangulatot emelte ki elsőnek: “A pályán mindig nagyon különleges a hangulat, talán ezért is szeretik annyira a nézők. Jól teljesítettünk Hockenheimbe, de tudjuk min kell változtatni, hogy még jobbak legyünk.”
A mezőnyből Timo Scheider indult itt legtöbbször, szám szerint tizennégyszer, ő a következőket mondta a verseny előtt: “Itt szereztem az első győzelmemet a DTM-ben és még abban az évben megnyertem a bajnokságot. Szóval van egy csomó kedves emlékem a pályáról. Egy darabi én tartottam a pályacsúcsot, itt az idő, hogy újra én tartsam.”

Paul de Resta: “Sokszor versenyeztem Oschersleben, Az utolsó versenyemet meg is nyertem a pole-ból, még 2010-ben. Remélem, hogy ez egy jó előjel. Sajnos a szezonnyitó nem alakult jól számomra, de az ottani tapasztalatokat fel tudjuk itt is használni. Továbbra is a feladatra kell koncentrálni és keményen kell dolgozni.”

Az új szabályok miatt itt már életbe lép a ballasztsúly rendszer. Ennek értelmében Marco Wittmann, Timo Glock, Bruno Spengler, Martin Tomczyk, Augusto Farfus és Joey Hand +5 kg-t, míg Maxime Martin és António Félix da Costa +2,5 kg-t kap. A gyengén teljesítő Mercedesek -5 kg-val fognak futni.

Az M1 vasárnap élőben fogja közvetíteni a versenyt.

 

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
359
 Photos
707
 Followers
397
 Following
HunGarian Baja 2017

#rallyraid #fordf150 #motorsport #canon #4x4 #ford #hungarianbaja #canon700d #offroad #fordperformance #canonhun #crosscountryrally #fordracing #martinprokop #canonshot #fiaworldcup #fordnation #motorsportphotography #fordsofinstagram #hungarianbaja2017 #prokop #rallyfanshu #fordfamilyWRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshu
Ezt olvastad már?
Gergely Róbert: „Jó eredménnyel zártuk a napot”
Close