Vizin és Bessenyey a Circuit of Ireland Rallyn

bigm_BESSENYEY_265Az Egyesült Királyságban egy aszfaltos versennyel folytatódik a rally Európa-bajnokság. Természetesen most is lesz magyar versenyző a mezőnyben, akinek szoríthatunk.Április 17-19 között az aszfaltos Circuit of Ireland Rallyval folytatódik az ERC. Az ERC értékelésébe 37 páros adta le a nevezését.
A verseny legnagyobb esélyese a hazai pályán versenyző és az előző versenyt megnyerő Craig Breen. Csapattársa, Kevin Abbring azonban veszélyes lehet rá a másik Peugeot 208 T16-tal. A Skoda gyári csapata szintén két autót indít. Érdekesség, hogy Sepp Wiegandot a Fabia S2000-essel, míg Lappit a Skoda Fabia S2000 R5-tel nevezték. Barrable jóvoltából egy Ford Fiesta R5 is indul majd. A mezőnyben ott lesz kilenc junior is.

Fotó: www.fiaerc.com

A magyarok közül ezúttal az idei első versenyére készülő Vizin László-Zsiros Gábor és Bessenyey Zoltán-Nyirfás “Yulianna” párosok vesznek részt a versenyen. Vizin Laci bácsiék egy Peugeot 207 S2000-essel fognak indulni. Így nekik a pályák és az autó is új lesz. Ennek megfelelően óvatos kezdés utáni, fokozatos gyorsulást terveznek. A kétkerekes kupában tavaly Európa Bajnok címet szerző Bessenyeyék a jól megszokott Hondával támadnak.

A versenyen az indulóknak 230 kilométernyi gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük, többségében szűk, tempós és dobálós pályákon.

A nemzeti bajnokságba további 84 páros nevezett. A 11 WRC-ből 3 db Mini WRC mellett, akad még retro Hyundai Accent WRC és Toyota Corolla WRC, de persze nem hiányozhatnak a Subaruk és a Fordok sem.

Tavaly nem rendezték meg a versenyt, de itt van egy videó arról, hogy 2012-ben milyen volt a verseny (0:18-tól kezdődik):

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
706
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Újra Alexovics Szlalom Kupa
Close