Vincze Ferenc: „Az eredményeknek nagyon örültem”

vincze-kuti-mecsek-2014-2A 48. Mecsek Rallyen az abszolút 6. helyen végzett a Vincze Ferenc-Kuti Péter páros. A pilótával beszélgettem a versenyről.

-Kassára sokat készültél, de mégsem igazán sikerült. Mi történt?
-Hát igen, sajnos a Kassa Rally nem úgy sikerült, mint elterveztük. Az autónak a súlya 85 kg-val több volt, mint a homológ súly alsó határa, és motorerőben sem volt megfelelő. Ezért döntöttünk a váltás mellett, amit egyáltalán nem bántunk meg.

-A Mecsek Rallye pont az ellenkezője volt. Nagyot mentetek szombaton és a 20. helyről feljöttetek a 6. helyre. Hogy láttad Te belülről?
-Ismerkedtünk még az autóval, mert előtte kb. 5 kilométert tudtunk vele tesztelni, de egyre jobban sikerült vele menni. Úgy érzem nem sikerült teljesen kiautózni, de az eredményeknek nagyon örültem, hogy nagy neveket sikerült megszorongatni. Próbáltuk a saját tempónkat autózni, igaz egyszer hibáztam és tolatnunk kellett, de azon kívül minden rendben volt.

vincze-kuti-mecsek-2014-2

-Új volt az autó, a csapat és még a pályák is. Mennyire volt nehéz megszoknod ennyi mindent?
-A pályák feldolgozása nagyon nehéz volt, mert sosem versenyeztem még rajtuk és 28km-es szakaszon sem mentem még soha. Igénybe vett fizikálisan és mentálisan is. A csapattal és az autóval könnyű volt összebarátkozni, mert a csapat nagyon profi, az autó pedig hibátlan volt.

-Ez volt a második versenyed az ORB-ben és már berobbantatok az élmezőnybe. Fel tudtad már venni az ORB ritmusát az RTE után?
-Szerintem ez a 2 verseny még elég kevés ahhoz, hogy a túra után fel tudjuk venni az ORB ritmusát. Egyrészt a mezőny jóval erősebb, másrészt a pályák nincsenek mindenhol kigumizva, ezért sok a levágás és ez miatt a murva is az úton, amit elég nehéz megszokni.

-Köszönöm az interjút és további sok sikert!

Lájkold a Vincze Motorsport oldalát a Facebookon.