Vincze Ferenc: „Az eredményeknek nagyon örültem”

vincze-kuti-mecsek-2014-2A 48. Mecsek Rallyen az abszolút 6. helyen végzett a Vincze Ferenc-Kuti Péter páros. A pilótával beszélgettem a versenyről.

-Kassára sokat készültél, de mégsem igazán sikerült. Mi történt?
-Hát igen, sajnos a Kassa Rally nem úgy sikerült, mint elterveztük. Az autónak a súlya 85 kg-val több volt, mint a homológ súly alsó határa, és motorerőben sem volt megfelelő. Ezért döntöttünk a váltás mellett, amit egyáltalán nem bántunk meg.

-A Mecsek Rallye pont az ellenkezője volt. Nagyot mentetek szombaton és a 20. helyről feljöttetek a 6. helyre. Hogy láttad Te belülről?
-Ismerkedtünk még az autóval, mert előtte kb. 5 kilométert tudtunk vele tesztelni, de egyre jobban sikerült vele menni. Úgy érzem nem sikerült teljesen kiautózni, de az eredményeknek nagyon örültem, hogy nagy neveket sikerült megszorongatni. Próbáltuk a saját tempónkat autózni, igaz egyszer hibáztam és tolatnunk kellett, de azon kívül minden rendben volt.

vincze-kuti-mecsek-2014-2

-Új volt az autó, a csapat és még a pályák is. Mennyire volt nehéz megszoknod ennyi mindent?
-A pályák feldolgozása nagyon nehéz volt, mert sosem versenyeztem még rajtuk és 28km-es szakaszon sem mentem még soha. Igénybe vett fizikálisan és mentálisan is. A csapattal és az autóval könnyű volt összebarátkozni, mert a csapat nagyon profi, az autó pedig hibátlan volt.

-Ez volt a második versenyed az ORB-ben és már berobbantatok az élmezőnybe. Fel tudtad már venni az ORB ritmusát az RTE után?
-Szerintem ez a 2 verseny még elég kevés ahhoz, hogy a túra után fel tudjuk venni az ORB ritmusát. Egyrészt a mezőny jóval erősebb, másrészt a pályák nincsenek mindenhol kigumizva, ezért sok a levágás és ez miatt a murva is az úton, amit elég nehéz megszokni.

-Köszönöm az interjút és további sok sikert!

Lájkold a Vincze Motorsport oldalát a Facebookon.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
322
 Photos
685
 Followers
405
 Following
Két hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtmTCR Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#tcr #hondacivic #hungaroring #canonhun #tcrinternationalseries #m1ra #motorsport #touringcar #canonphotos #michelisz #civic #autorennen #hellenergy #canoneos #thepowerofdreams #motorsportphotography #rallyfanshu #hondaracing #mogyorod #hondalover #michelisznorbi #hondanation
Ezt olvastad már?
Gergely Róbert: „Fel kellett adnunk a versenyt és ezzel a bajnoki címet is”
Close