Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Idén többen is kritizálták az új rendszert és végül az FIA változtatott. Valamint több pont szerezhető a Power Stagen és kiderült jövőre is ellátogat a WRC mezőnye Lengyelországba.

Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtoltak a versenyzők. Ennek köszönhetően a murvás versenyeken esélye sem volt a címvédő Sebastien Ogiernek, aminek gyakran hangot is adott. A kérdésben mellé állt a VW korábbi első embere, Jost Capito és Sebastien Loeb is. Az érem másik oldala, hogy a szezonban így hat versenyzőnek is sikerült győznie. (Ogier, Latvala, Paddon, Meeke, Neuville és Mikkelsen)

Szerdán Párizsban döntés született arról, hogy 2017-ben a WRC-ben a a verseny nyitó napján a bajnokságban vezető versenyző rajtol elsőnek. Míg a további napokon a verseny állásának fordított sorrendjében rajtolnak.

A 2017-es Monte-Carlo Rallytól kezdve a Power Stagen nem az első három versenyző, hanem az első öt versenyző kap pontot 5-4-3-2-1 elosztásban.

A Rajd Poland és a WRC promótere aláírták a szerződést így biztossá vált, hogy a lengyel verseny 2017. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre. A versenyközpont Mikolajkiban marad.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
703
 Followers
407
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Close