Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Idén többen is kritizálták az új rendszert és végül az FIA változtatott. Valamint több pont szerezhető a Power Stagen és kiderült jövőre is ellátogat a WRC mezőnye Lengyelországba.

Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtoltak a versenyzők. Ennek köszönhetően a murvás versenyeken esélye sem volt a címvédő Sebastien Ogiernek, aminek gyakran hangot is adott. A kérdésben mellé állt a VW korábbi első embere, Jost Capito és Sebastien Loeb is. Az érem másik oldala, hogy a szezonban így hat versenyzőnek is sikerült győznie. (Ogier, Latvala, Paddon, Meeke, Neuville és Mikkelsen)

Szerdán Párizsban döntés született arról, hogy 2017-ben a WRC-ben a a verseny nyitó napján a bajnokságban vezető versenyző rajtol elsőnek. Míg a további napokon a verseny állásának fordított sorrendjében rajtolnak.

A 2017-es Monte-Carlo Rallytól kezdve a Power Stagen nem az első három versenyző, hanem az első öt versenyző kap pontot 5-4-3-2-1 elosztásban.

A Rajd Poland és a WRC promótere aláírták a szerződést így biztossá vált, hogy a lengyel verseny 2017. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre. A versenyközpont Mikolajkiban marad.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
331
 Photos
701
 Followers
401
 Following
Hamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogramKia Lotos Race Slovakiaring 2017
More photos: www.rallyfans.hu

#kialotosrace #slovakiaring #motorsport #canon #kiapicanto #orechovapoton #kia #autosport #canon700d #picanto #autorennen #canonphoto #kiamotors #carracing #rallyfanshu #kiamotorsports #canonhun #kialove #oxxoracing
Ezt olvastad már?
Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Close