Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Idén többen is kritizálták az új rendszert és végül az FIA változtatott. Valamint több pont szerezhető a Power Stagen és kiderült jövőre is ellátogat a WRC mezőnye Lengyelországba.

Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtoltak a versenyzők. Ennek köszönhetően a murvás versenyeken esélye sem volt a címvédő Sebastien Ogiernek, aminek gyakran hangot is adott. A kérdésben mellé állt a VW korábbi első embere, Jost Capito és Sebastien Loeb is. Az érem másik oldala, hogy a szezonban így hat versenyzőnek is sikerült győznie. (Ogier, Latvala, Paddon, Meeke, Neuville és Mikkelsen)

Szerdán Párizsban döntés született arról, hogy 2017-ben a WRC-ben a a verseny nyitó napján a bajnokságban vezető versenyző rajtol elsőnek. Míg a további napokon a verseny állásának fordított sorrendjében rajtolnak.

A 2017-es Monte-Carlo Rallytól kezdve a Power Stagen nem az első három versenyző, hanem az első öt versenyző kap pontot 5-4-3-2-1 elosztásban.

A Rajd Poland és a WRC promótere aláírták a szerződést így biztossá vált, hogy a lengyel verseny 2017. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre. A versenyközpont Mikolajkiban marad.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
342
 Photos
706
 Followers
406
 Following
Újabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotosAlexovics Szlalom Kupa 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#szlalom #lada #motorsport #slalom #vaz #canon #powerslide #ba3 #autosport #sideways #ladaracing #autoslalom #canon700d #motorsportphotography #autovaz #canonhun #ladasport #motorsports #canonshot #rallyfanshu #canonphoto
Ezt olvastad már?
Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Close