Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Idén többen is kritizálták az új rendszert és végül az FIA változtatott. Valamint több pont szerezhető a Power Stagen és kiderült jövőre is ellátogat a WRC mezőnye Lengyelországba.

Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtoltak a versenyzők. Ennek köszönhetően a murvás versenyeken esélye sem volt a címvédő Sebastien Ogiernek, aminek gyakran hangot is adott. A kérdésben mellé állt a VW korábbi első embere, Jost Capito és Sebastien Loeb is. Az érem másik oldala, hogy a szezonban így hat versenyzőnek is sikerült győznie. (Ogier, Latvala, Paddon, Meeke, Neuville és Mikkelsen)

Szerdán Párizsban döntés született arról, hogy 2017-ben a WRC-ben a a verseny nyitó napján a bajnokságban vezető versenyző rajtol elsőnek. Míg a további napokon a verseny állásának fordított sorrendjében rajtolnak.

A 2017-es Monte-Carlo Rallytól kezdve a Power Stagen nem az első három versenyző, hanem az első öt versenyző kap pontot 5-4-3-2-1 elosztásban.

A Rajd Poland és a WRC promótere aláírták a szerződést így biztossá vált, hogy a lengyel verseny 2017. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre. A versenyközpont Mikolajkiban marad.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
322
 Photos
685
 Followers
405
 Following
Két hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtmTCR Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#tcr #hondacivic #hungaroring #canonhun #tcrinternationalseries #m1ra #motorsport #touringcar #canonphotos #michelisz #civic #autorennen #hellenergy #canoneos #thepowerofdreams #motorsportphotography #rallyfanshu #hondaracing #mogyorod #hondalover #michelisznorbi #hondanation
Ezt olvastad már?
Vincze Ferenc: Jövőre szeretnénk egy R5-össel a bajnoki címért küzdeni

Close