Újabb reformok a DTM-ben

Újabb szabályváltozásokra derült ma fény a DTM idei évével kapcsolatban.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a német túraautó-bajnokság idei évére az autókra vonatkozóan  változtak a szabályok. Így változott az autók hasmagassága, diffúzórja, a splitter, a padlólemez, a hátsó szárny. Valamint a Hankook puhább keverékű gumikat szállít a csapatoknak az idén.

Nemrég az is kiderült, hogy a DTM-ben résztvevő gyártók kérésére Gerhard Berger lett a DTM-et szervező ITR vezetője.

Ma újabb szabályváltozások derültek ki a DTM 2017-es évével kapcsolatban.
A korábbiakkal ellentétben mindkét futam ugyanolyan hosszú lesz, 55 perc plusz egy kör hosszú. Mindegyik versenyen kötelező egy boxkiállást megejteni. Fontos változás, hogy idéntől nincs megszabva, hogy a verseny második harmadában lehet csak kiállni. Mostantól a 2. körtől kezdve bármikor ki lehet állni.

A gumikkal kapcsolatban további változás, hogy betiltják a gumimelegítő paplanok használatát. Valamint csökkentik a rendelkezésre álló slickek számát. Egy versenyző idén már csak 8 garnitúra slickkel fog rendelkezni hétvégente.

A boxkiállásokkal kapcsolatban az is változott, hogy már csak oldalanként egy szerelő dolgozhat pisztollyal a kerékcserék során.

A DTM 2017-es szezonja május 05-07 között Hockenheimben kezdődik, a Hungaroringre június 16-18 között érkeznek.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
343
 Photos
705
 Followers
406
 Following
Metabond Rally&Tuning Day 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#rallye #bmwm3 #rabaring #rally #bmw #motorsport #rallycar #mpower #canon #rallying #bmw❤️ #powerslide #rallysport #m3  #canon700d #rallypassion #bmwnation #sideways #canoneos #rallyfanshu #bmwmotorsport #canonhun #rallylife #bmwgram #canon_photosÚjabb képek kerültek fel a HunGarian Bajaról a Facebook oldalunkra.

#rallyraid #nissan #hungarianbaja #4x4 #nissanpickup #motorsport #canon #crosscountryrally #nissanclub #mnasz #fiaworldcup #4x4offroad #canon700d #nissanlove #hungarianbaja2017 #motorsportphotography #nissanmotorsports #offroad #tereprally #canonhun #nissan4x4 #rallyfanshu #canon_photos #nissanpowerAlexovics Szlalom Kupa 2017 videó a www.rallyfans.hu-n!

#szlalom #trabant #motorsport #autoslalom #601 #canon #historiccar #ács #tamron70300 #slalom #canon700d #becauseracecar #trabi #autosport #canonphotography #trabant601 #racecar #rallyfanshu #canonphotos
Ezt olvastad már?
OMV MaxxMotion Rallycross Slovakiaring 2017 képek

Close