Újabb reformok a DTM-ben

Újabb szabályváltozásokra derült ma fény a DTM idei évével kapcsolatban.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a német túraautó-bajnokság idei évére az autókra vonatkozóan  változtak a szabályok. Így változott az autók hasmagassága, diffúzórja, a splitter, a padlólemez, a hátsó szárny. Valamint a Hankook puhább keverékű gumikat szállít a csapatoknak az idén.

Nemrég az is kiderült, hogy a DTM-ben résztvevő gyártók kérésére Gerhard Berger lett a DTM-et szervező ITR vezetője.

Ma újabb szabályváltozások derültek ki a DTM 2017-es évével kapcsolatban.
A korábbiakkal ellentétben mindkét futam ugyanolyan hosszú lesz, 55 perc plusz egy kör hosszú. Mindegyik versenyen kötelező egy boxkiállást megejteni. Fontos változás, hogy idéntől nincs megszabva, hogy a verseny második harmadában lehet csak kiállni. Mostantól a 2. körtől kezdve bármikor ki lehet állni.

A gumikkal kapcsolatban további változás, hogy betiltják a gumimelegítő paplanok használatát. Valamint csökkentik a rendelkezésre álló slickek számát. Egy versenyző idén már csak 8 garnitúra slickkel fog rendelkezni hétvégente.

A boxkiállásokkal kapcsolatban az is változott, hogy már csak oldalanként egy szerelő dolgozhat pisztollyal a kerékcserék során.

A DTM 2017-es szezonja május 05-07 között Hockenheimben kezdődik, a Hungaroringre június 16-18 között érkeznek.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
OMV MaxxMotion Rallycross Slovakiaring 2017 képek

Close