Új autóval akar címet védeni a Peugeot

A francia gyártó bemutatta a 2017-es Dakar Rallyra szánt autóját, a Peugeot 3008 DKR-t.

A Peugeot 2005-ben tért vissza a Dakar Rallyra. Akkor a Peugeot 2008 DKR-t állították csatasorba, aminek tovább fejlesztett változatával Stephane Peterhansel idén januárban felért a csúcsra. Ezzel megszerezte a francia gyártó ötödik és saját maga 12. győzelmét. A Peugeot azonban nem elégedett meg ezzel és a 2017-es Dakar Rallynak már új autóval, a 3008 DKR-rel vág neki a Peterhansel-Loeb-Sainz-Despres összetételű álomcsapat.

Az autó alapját a Peugeot jövő hónapban bemutatkozó SUV modellje adja. A versenyautó alapgondolata nem változott, így az új autó is kétkerék meghajtású lesz. A megbízhatóságon mindig van mit javítani, erre most is nagy hangsúlyt fektettek a francia mérnökök. A felfüggesztés kapott nagyobb fejlesztést. Az autó már megkapta agresszív külsejét, már csak apróbb finomítások lesznek rajta.

A Peugeot 3008 DKR-t októberben a Marokkó Rallyn láthatjuk először versenyben, ahol Carlos Sainz fogja vezetni. Januárban Dél-Amerikában már a győzelem lesz a franciák célja az új autóval.

Nice parking 🙂 #3008DKR 2017 @dakarrally 😉 #peugeotsport 3/3

A photo posted by Sébastien Loeb (@loeb_seb09) on

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
Janika nyerte a Kassa Rallyt az ORB-ben

Close