Új autóval akar címet védeni a Peugeot

Fotó: Peugeot Sport

A francia gyártó bemutatta a 2017-es Dakar Rallyra szánt autóját, a Peugeot 3008 DKR-t.

A Peugeot 2005-ben tért vissza a Dakar Rallyra. Akkor a Peugeot 2008 DKR-t állították csatasorba, aminek tovább fejlesztett változatával Stephane Peterhansel idén januárban felért a csúcsra. Ezzel megszerezte a francia gyártó ötödik és saját maga 12. győzelmét. A Peugeot azonban nem elégedett meg ezzel és a 2017-es Dakar Rallynak már új autóval, a 3008 DKR-rel vág neki a Peterhansel-Loeb-Sainz-Despres összetételű álomcsapat.

Az autó alapját a Peugeot jövő hónapban bemutatkozó SUV modellje adja. A versenyautó alapgondolata nem változott, így az új autó is kétkerék meghajtású lesz. A megbízhatóságon mindig van mit javítani, erre most is nagy hangsúlyt fektettek a francia mérnökök. A felfüggesztés kapott nagyobb fejlesztést. Az autó már megkapta agresszív külsejét, már csak apróbb finomítások lesznek rajta.

A Peugeot 3008 DKR-t októberben a Marokkó Rallyn láthatjuk először versenyben, ahol Carlos Sainz fogja vezetni. Januárban Dél-Amerikában már a győzelem lesz a franciák célja az új autóval.

https://www.instagram.com/p/BKSuy9WA58j/?taken-by=loeb_seb09