Új autóval akar címet védeni a Peugeot

A francia gyártó bemutatta a 2017-es Dakar Rallyra szánt autóját, a Peugeot 3008 DKR-t.

A Peugeot 2005-ben tért vissza a Dakar Rallyra. Akkor a Peugeot 2008 DKR-t állították csatasorba, aminek tovább fejlesztett változatával Stephane Peterhansel idén januárban felért a csúcsra. Ezzel megszerezte a francia gyártó ötödik és saját maga 12. győzelmét. A Peugeot azonban nem elégedett meg ezzel és a 2017-es Dakar Rallynak már új autóval, a 3008 DKR-rel vág neki a Peterhansel-Loeb-Sainz-Despres összetételű álomcsapat.

Az autó alapját a Peugeot jövő hónapban bemutatkozó SUV modellje adja. A versenyautó alapgondolata nem változott, így az új autó is kétkerék meghajtású lesz. A megbízhatóságon mindig van mit javítani, erre most is nagy hangsúlyt fektettek a francia mérnökök. A felfüggesztés kapott nagyobb fejlesztést. Az autó már megkapta agresszív külsejét, már csak apróbb finomítások lesznek rajta.

A Peugeot 3008 DKR-t októberben a Marokkó Rallyn láthatjuk először versenyben, ahol Carlos Sainz fogja vezetni. Januárban Dél-Amerikában már a győzelem lesz a franciák célja az új autóval.

Nice parking 🙂 #3008DKR 2017 @dakarrally 😉 #peugeotsport 3/3

A photo posted by Sébastien Loeb (@loeb_seb09) on

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
323
 Photos
683
 Followers
405
 Following
Székesfehérvár Rallye 2017

#rallye #fordfiesta #székesfehérvár #rally #ford #canon #rallycar #fiesta #motorsport #rallying #fordpower #mnasz #rallysport #canon700d #fiestar5 #ig_rally #szekesfehervarrally #fordnation #ilikerally #canonhun #fordracing #rallytime #fordperformance #canoneos #rallyfanshu #fordsofinstagramKét hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtm
Ezt olvastad már?
Janika nyerte a Kassa Rallyt az ORB-ben

Close