Teljesítették a magyarok az Africa Racet

Véget ért a 2016-os Africa Race, melyen mindkét magyar egység célba ért.
A mezőnyre az utolsó napon a Saint-Louis–Dakar közötti táv várt, melyben egy 25 km-es szelektív volt levezetésként a hosszú verseny után.

A mai szakasz eredményei a végeredménybe már nem számítottak bele.

A motorosoknál a korábbi Dakar menő Ullevalseter szerezte meg a mai szakasz győzelmet és összesítésben toronymagasan nyert.

Az autósoknál a Szalay Balázs-Bunkoczi László kettős a verseny előtt még dobogós álmokat dédelgetett. Erre az elakadások, a technikai hibák és a kihagyott szakaszért kapott időbüntetés után nem volt esélyük. A mai szakaszt a 12. helyen fejezték be, de a legfontosabb, hogy ott vannak a Rózsaszín-tó partján miután a 13. helyen teljesítették a sivatagi versenyt az Opel Mokkával. A mai szelektívet Choiseau nyerte, míg Shagirov a verseny megnyerésének örülhetett.

A kamionosok mezőnyében a Qualisport csapata szintén dobogós reményekkel állt oda a rajthoz a Scaniaval, bár ők tudták, hogy a Kamazok mellett csak a dobogó aljára pályázhatnak. Ezúttal azonban ez nem sikerült, mivel a Kovács Miklós-Czeglédi Péter-Ács László trió többször is elakadt a dűnék között és rengeteget ástak, valamint ők két szakaszt is kihagytak, így még Szalayéknál is több büntetést kaptak. Ahogy az várható volt a mamutoknál a Kamaz nyerte az Africa Racet, Shibalovval a kormánynál. Egyénként ma is ő volt a leggyorsabb Kovácsékat és Tomaceket megelőzve.

A 2016-os Africa Race végeredménye
Autósok: 1. Kanat Shagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán, Toyota Hilux) 43:11:50, 2. Thomasse, Larroque (francia, Optimus) 24:48 p h., 3. Serradori, Haquette (francia, Proto) 1:33:23, …13. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel) 15:50:23 ó h.
Kamionosok: 1. Anton Shibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 47:22:01, 2. Tomecek, Lala (cseh, Tatra)2:52:09 ó h., 3. Jacinto, Teixeira, Cochinho (portugál, MAN)3:37:33 ó h., …5. Kovács, Czeglédi, Ács (magyar, Scania) 53:14:22 ó h.
Motorosok: 1. Pal Anders Ullevalseter 48:12:13, 2. Newland (brit, KTM) 6:02:0 ó h., 3. Hamard (francia,Husqvarna) 6:29:37 ó h.

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
322
 Photos
685
 Followers
405
 Following
Két hét múlva Veszprém Rallye!

#rallye #subaru #veszpremrallye #rally #impreza #motorsport #rallycar #subie #mnasz #rallysport #subaruimpreza #veszpremrally #rallying #subarulove #rallylife #subieflow #rallypassion  #imprezawrx #rallyfanshu #subarufamilyDTM Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#dtm #audi  #hungaroring #touringcar #canon #rs5dtm #motorsport #audifamily #canon700d #mogyorod #dtmbudapest #audisport #rallyfanshu #canonhun #mattiasekström #audirs5 #autorennen #leagueofperformance #audimotorsport #audidtmTCR Hungaroring 2017
További képek: www.rallyfans.hu

#tcr #hondacivic #hungaroring #canonhun #tcrinternationalseries #m1ra #motorsport #touringcar #canonphotos #michelisz #civic #autorennen #hellenergy #canoneos #thepowerofdreams #motorsportphotography #rallyfanshu #hondaracing #mogyorod #hondalover #michelisznorbi #hondanation
Ezt olvastad már?
Halálos baleset történt a 2016-os Dakar Rally 7. szakaszán

Close