Tanak: Óvatosabb leszek

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az észt versenyző nem fog annyit kockáztatni a jövőben a világbajnoki címet szem előtt tartva.

Ott Tanak öt pontos hátránnyal várja az április végi Argentin Rallyt. A Toyota észt versenyzője elmondta, hogy nem fog annyit kockáztatni a szezon hátralévő részében, már a világbajnoki címet szem előtt tartva. Tanak a Monte-Carlo Rallyen és a legutóbbi Korzika Rallyn is defekt miatt esett vissza az élről és bukott jó pár pontot.

“Egy kicsit óvatosabbak leszünk.”-kezdte Ott Tanak az Autosportnak. “Nem akarunk többet hátrányba kerülni ebben a szezonban. Át kell gondolnunk a kockázatos helyeket és azokon a helyeken nem kell semmilyen felesleges kockázatot vállalnunk. A bajnokságot tartjuk szem előtt.”

“Korzikán láthattuk, hogy Sebastien Ogier pontokra tudta váltani a számára nem a legkedvezőbben alakuló versenyt is. Tavaly Törökországban magamon is láttam ezt. Nem voltam sehol, nem volt meg a tempóm, az elején semmi esélyem nem volt a győzelemre, a végén még is nyertem.”

“Még mindig sok területen tudok fejlődni. Tudom, hogy tudom jobban csinálni, olyan gyorsan akarok menni amennyire csak tudok. Amikor elérem a határaimat érezni fogom és megállok. Még nem vagyok közel a határaimhoz.”