Szőnyi András: Most kell váltani

A PSZA Motorsport versenyzőjével beszélgettem a tavalyi és az idei évről.

-Hogy alakult számotokra a tavalyi év?
-Számunkra összességében sikeresnek mondható a tavalyi év, mivel megvédtük a bajnoki címünket a Historic D2-es kategóriájában. A koronát Mecsek Rallyen tehettük volna fel az évre, de sajnos a technika ördöge közbeszólt, és a motorunk elhalálozott.

-Jól tudom idén már az ORC-ben láthatunk titeket?
-Igen, idén fel fog duzzadni minden jel szerint az ORC P12-es kategóriája, így Mi is úgy gondoltuk, hogy ha szeretnénk tudni hol állunk a mezőnyben, akkor most kell váltani. Nagy kihívás lesz, de tudtuk, hogy egyszer eljön ennek is az ideje. Ennek tudatában szeretnék maximálisan felkészülni mind fizikálisan, mind szellemileg.

-Teljes szezont mentek az ORC-ben?
-Ha év végén nem csak részeredményeket szeretnénk felmutatni, akkor mindenképp teljes szezont kell futni. Ami még fontos, hogy be kell osztani az autót. Megfontoltan kell vezetni, mivel ha törik a kocsi, akkor a két verseny közötti rövid idő alatt képtelenség a következő versenyre is rendbe szedni az autót, így nem egy, hanem rögtön kettő verseny megy veszendőbe. Főleg igaz ez a Ladákra, mivel nem mai technikák, se a futóművük, se semmijük.

-Milyen eredménnyel lenétek elégedettek az év végén?
-Nagyon nehéz belőni, hova vagyunk jók. Eddig egy 154 lóerős, szinkron váltós, Historic technikával egész biztató eredményeket produkáltunk, fogalmunk sincs mire lesz elég a tudásunk a nagy fejlesztések után. Ezt pontosabban Eger Rallye után tudnánk megmondani. Az a tény, hogy egész évet végigmegyünk, nagyobb baleset nélkül, már jó lenne. Ez lenne az elsődleges cél. Ha jobban beleszokunk az autóba, akkor majd kereshetjük a határokat idővel.

-Az autón lesz valami fejlesztés?
-Az autón csak fejlesztés lesz. Nem lesz olyan része az autónak, amihez ne nyúlnánk hozzá, és cserélnénk le a Historic technikát modernre. A motor erősebb, a váltó kapcsolókörmös lesz, a kormány fogasléces kormánymű, DTA gyújtás, futóműben Hadik gátló, fékben Ap racing nyergek és tárcsák. Szóval minden porcikája új lesz számomra. Hozzá kell szoknom, fel kell fejlődnöm hozzá. Az autó tudni fogja a jó helyezést, a többi már csak rajtam múlik. Így nincs más hátra, mint előre!
Köszönöm a lehetőséget és partnereinknek a bizalmat.

Partnereink:Kasza Motorsport, LADA Auto Hungary, Chairpro Magyarország Kft, Tomee Trans, Sáppusztai Pálinka, Trixon autóház, Pelixír Centrum Kft., Szuvorov Kft., Attalus Securty Kft, Ten-Line Kft., VirtechLabs Kft., Dolphio Technologies Kft., KHF.hu, Ruhan Kft., Solar Pro-Tech Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Vegyél.hu, Multi Garage Kft., FoliaZ.hu, Extrémélmények.com, Petersgumi.hu, Matricakell.hu, Fer-Vill Kft