Székesfehérvár Rallye előzetes

Az idei Országos Rallye Bajnokság második futamának előzetese. Hangolódj velünk a versenyre! Kedvcsinálónak korábbi képek és videó.

2007-ben látogatott a magyar bajnokság utoljára a magyar Akropoliszra. Igaz akkor már Dunaújvárosban volt a központ és Duna Rallye néven futott a verseny, de a korábbi Székesfehérvár Rallyek pályáján küzdöttek a versenyzők. Akkor a Turi Tamás-Tóth Imre páros nyert a Skoda Fabia WRC-vel. A dobogóra még a Turán Frigyes-Benics Kálmán (Skoda Octavia WRC) és a Botka Dávid-Szenner Zsolt (Mitsubishi Lancer) párosok állhattak fel.

Duna Rally 2007
Még több képért kattints a képre!

Pénteken Székesfehérváron az ünnepélyes rajtceremóniával veszi kezdetét a program. Szombaton három murvás pályát kell teljesítenie a mezőnynek kétszer. A pályák: Várpalota, Iszka-Csór és a titokzatos Aranybulla nevű pálya. Majd még a szuperspeciál vár az indulókra a Plázánál. Vasárnap szintén három pálya, de már aszfaltosak várnak a mezőnyre: Csákberény-Kőhányás, Oroszlány-Pusztavám és Bakonycsernye-Nagyveleg-Tímár pusztai elág között.

Az ORB-be 46 páros nevezett. Trencsényi Józsefék először vetik be ORB futamon a Ford Fiesta R5-ösüket. Kazárék az R5-ös Fiestát, egy RRC-re cserélték. Itt fog debütálni Magyarországon a Peugeot 208 T16 a Turán-Zsiros páros kezei között. A kétkerekes autók között tavaly Európa bajnoki címet szerző Bessenyey Zoltán-Nyírfás Yulianna páros is rajthoz áll a Honda Civiccel.

Még több képért kattints a képre!

A Rally2-be szintén 46 páros adta le a nevezését. A Historicba 19 páros nevezett. Őket csak vasárnap az aszfalton láthatjuk.

Időterv    Nevezési listák Korábbi képeink 2007-ből

Végül egy videó 2007-ből: