Szalayék remekül kezdtek, végül nem tudták teljesíteni a szakaszt

Fotó: Opel Dakar Team

A Selyemút Rally 13. szakaszának történései.

 

Alashan és Wuhai között egy 364,77 kilométeres szelektív várt ma a mezőnyre a Selyemút Rallyn.
A Góbi-sivatag nehéz feladat elé állította ma a versenyzőket. Az autósoknál Peterhansel idei ötödik szakasz győzelmének örülhetett. A Minivel Vasilyev lett a második, őt az összetettben vezető Despres követte. Al Rajh negyedik lett, ezzel már több mint fél óra a hátránya összetettben. Loeb ma az ötödik leggyorsabb volt, összesítésben pedig feljött a nyolcadik helyre.

Szalay Balázs és Bunkcozi László remekül kezdett az Opel Mokkával, a második ellenkörző pontnál még a 18. helyen haladtak el. Utána azonban a párosnak ki kellett jönnie a szakaszról, mivel melegedett az autó motorja. A célban Balu elmondta, hogy amennyiben nem lenne a 100 órás büntetésük és helyezésekért küzdöttek volna megpróbálták volna befejezni a szakaszt, de így nem akarták kockáztatni a motort. Mivel nem teljesítették a szelektívet, újabb büntetés vár majd a magyar párosra.

A kamionosoknál ma totális Kamaz uralom volt, az első öt helyet kisajátították. Nikolaev harmadik rész sikerének örülhetett, őt Mardeev, Sotnikov, Karginov és Shibalov sorrendben követték márka társai. Van Den Brink lett a 6., az újabb 17 perc hátránynak köszönhetően a győzelmi reményei végleg elszállni látszanak, de a harmadik helyet stabilan tartja a holland kamionos.

A mezőnyre holnap az utolsó 261 kilométeres szelektív vár.