Szabó Zoltán: Pont itt az ideje, hogy elkezdjük megtanulni!

Tavaly új autóval tértek vissza a pályákra, erről és az idei évről beszélgettünk.
-Tavaly visszatértetek a rally pályákra egy kisebb kihagyás után.  Hogy sikerült a visszatérés?
-A tavalyi év nem teljesen úgy sikerült ahogy vártuk. Egyrészt sok volt a kihagyás az autó épülése miatt. Másrészről pedig az autó sem úgy készült el ahogy szerettük volna. A motorral még voltak gondok a Szilveszter Rallye-n is, és amikor már-már kezdett megoldódni a dolog, akkor egy féltengely törés vetett véget a mókának.
Pécset sajnos ki kellett hagynunk, mivel a próbapadon megszorult az egyik hajtókarunk, Egerben pedig már az első gyorson kapásból problémák voltak a motor programmal melegen. A második gyorson pedig egyszerűen bármilyen gázpedálhoz érésre lefulladt az autó. Kicsit vissza tudtunk rázódni, viszont arról még fogalmunk sincs, hogy valójában mire képes az autó, pedig az utolsó fél évnek tavaly pont ez lett volna az értelme.

-Az autóról mit kell tudni?
-Az autó lassan 4 évvel ezelőtt kezdett épülni. Mindenben igyekeztünk követni a Mégane Maxi homológ lapját, és ahol esetleg nem engedhettük meg, hogy az eredeti alkatrészeket használjuk, ott is minél közelibb megoldást próbáltunk találni. A kasztni teljes mértékig Ferjáncz Attila autója alapján készült itthon. Onnan származnak a sárvédők, lökhárítók, a szárny, és még sorolhatnám. Ami különbözik (jelenleg…), az a hátsó futómű, váltó, elektronika, így nagy vonalakban. Váltónak egy 5 fokozatú tolós van benne jelenleg. A motor a Havassy műhelyben készült, és elvileg mindent megkapott ahhoz, hogy ha összeáll, akkor tudja azt a teljesítményt amit az eredeti KitCarok tudtak. Viszont, mivel szeretnénk hosszabb távon használni, mint amit ez eredeti motorok bírtak, nem biztos, hogy mindig maxra lesz tekerve. Ezen van még egy pár hetünk agyalni.
Sajnos az utcai F7R motor kódú Mégane/Clio-hoz alig található már alkatrész, hát még egy ilyen átépítéshez.

-Idén hol láthatunk titeket?
Az ORC aszfaltos versenyein szeretnénk indulni idén, és legfőképpen célba is érni, lehetőleg gyorsan. A többi még alakulóban van. Sajnos a Nyugati régióban úgy látszik nem nagyon lesz verseny, szóval meglátjuk még, hogy mi legyen a “töltelék”.
Illetve őszintén szólva, szeretnék visszamenni a Szilveszter Rallye-ra, mert így visszagondolva, többet szenvedtünk, mint élveztük a versenyt.
A 2018-as év szeretném ha arról szólna, hogy szépen lassan, egyre többet nézzük az időket, és hogy hol állunk. Sokat hagytunk ki, és az autó is teljesen más dimenzióra képes, mint amivel eddig mentünk. Pont itt az ideje, hogy elkezdjük megtanulni! 🙂

Lájkold a csapatot Facebookon!