Szabó Árpád: „Szeretnénk megőrizni a második helyünket!”

P1310330Szabó Árpáddal beszélgettem az előző kassai versenyről és a következő Mecsek Rallyról.

-Szia, legutóbb Fehérvár Rallye után beszélgettünk, meséljetek mi történt azóta?
-Szia, igen igen, azóta túl vagyunk még három futamon és a második helyen állunk az N/2-ben, ami egy fantasztikus eredménynek tudható be! Főleg úgy, hogy a Veszprém Rallye harmadik gyorsasági szakasza végén féltengelytöréssel ki kellet szállnunk a küzdelemből!
Az autóval úgy érzem, hogy sikerült megbarátkozni, a rallye2-es légkörrel is, szóval eddig a pontig úgy érzem, eredményesen zárhatjuk az évet!

P1310330

-Ha jól tudom, akkor sikerült idén megszerezni Rallye2-ben az első kategóriagyőzelmeteket Kassán, amiről tudjuk, hogy egy kifejezetten nehéz verseny!
-Igen, ezt is bezsebelhettünk idén! Nagyon örültünk a győzelemnek! Elég nehéz futam volt, hiszen volt benne egy 23 km-es szakasz is, illetve egy 8 km-es szűk, kihordásos igazi rallyepálya, ahol könnyű volt hibázni! Sikerült egy pontos itinert írni és ésszel menni. Ez segített ahhoz, hogy hiba nélkül tudjunk autózni egész nap és célba tudjunk érni!

szaboarpi5
Fotó: Jordan

-Következő futam Mecsek Rallye, ami két napos lesz, hogy készültök rá, mi a cél?
-A cél mint mindig a célba érés! Ez a legfontosabb számunkra, hiszen akkor gyarapodunk még 70 gyorsasági kilométerrel! Természetesen emellett szeretnénk megőrizni a második helyünket!
A verseny előtt szeretnénk egy picit tesztelni az autóval, illetve mivel az első nap nagy része sötétben fog zajlani ezért a lámpasort is megfelelően be kell állítanunk!
A felkészülésünk a szokásos, átnézzük az autót, bepakolunk a buszba, illetve megpróbáljuk a pályákat úgy feldolgozni, hogy pontosan tudjunk rajta autózni! Idén már volt szerencsék itt versenyezni illetve előző évben is kipróbálhattuk magunkat Árpádtetőn, így bátran állíthatom, hogy szeretjük a Mecseki pályákat! Így nagyon várjuk már a versenyt! Főleg a 28 km-es klasszikus szakaszt!

-Mesélj még nekünk egy picit arról, hogy milyen érzés egy ennyire profi csapatnak a tagjának lenni, mint a Korda Racing!
-Fúúúú, ezt nehéz elmondani! Röviden és tömören, annyit mondanék, hogy fantasztikus érzés! Úgy gondolom, hogy sikerült mindenkivel összebarátkozni és bármikor, amikor kint dolgozunk a műhelyben jó a hangulat! Arról nem beszélve, hogy mennyi tapasztalatot tudnak nekünk átadni, ami sokszor megkönnyíti az életünket! Korda Erikben pedig egy hihetetlenül jó embert ismertünk meg, aki mindig segít nekünk mindenben! Tavalyi évben csak álmodtunk arról, hogy ilyen háttérrel tudjunk az életünkben valaha is versenyezni! Idén megadatott és ez fantasztikus érzés! Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, Gabi bának, Zsoltinak és persze Eriknek is, hogy bíznak bennünk és segítenek mindig!

-Köszönöm szépen, hogy válaszoltál a kérdéseinkre, Kassához gratulálunk és sok sikert a Mecsekben!

Lájkold a csapatot Facebookon!

Csapat támogatói: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft, Farkas Kölcsönző és Gumiszerviz Kft.