Szabó Árpád: „Ez egy sikeres verseny volt”

szabo-borsfai-mecsek2014-zoleg A Rallye2-ben versenyző Szabó Árpáddal beszélgettem a 48. Mecsek Rallyeról és az idei évről.

-Hétvégén rendezték a 48. Mecsek Rallyet, hogy alakult számotokra a verseny?
-Jól alakult, sikerült megnyernünk a kategóriánkat, illetve az N csoportban is a második helyen végeztünk, tehát egy abszolút sikeres hétvégét zártunk.

-Sötétben keveset mentetek eddig. Hogy sikerült megbarátkozni az éjszakai gyorssal?
-Tavaly már az Arrabona Rally Club rábaringi versenyén sikerült belekóstolni az éjszakába. Ott nagyon tetszett, így nem volt annyira ismeretlen számunkra. Most mondjuk volt profi lámpasorunk is, úgyhogy jól is láttunk. Az itiner felírásba már nem volt gondunk, mert megvoltak azok a támpontok, amiket egy éjszakai gyorsaságin figyelni kell. Mi nagyon élveztük!

szabo-borsfai-mecsek2014-zoleg
Fotó: Zoleg (zmm.hu)

-Összességében, hogy értékelnéd első Rally2-es szezonotokat?
-Volt sok problémánk, főleg technikai. Egyszer volt egy féltengelytörésünk, volt, hogy nem volt fék az autón. Összességében hat versenyből ötön értünk célba. Sikerült kétszer a kategóriát is megnyerni, Kassán és Pécsett. Én úgy gondolom, hogy ez első nekifutásra elég jó eredmény. Várjuk a folytatást!

-Idén még lesz folytatás?
-Nagyon jó lenne a Mikulás Rallye-n indulni, mert vannak még murva gumiaink, amiket elkoptatnánk. De ennek anyagi vonzata van, így még nem tudjuk, hogy részt tudunk-e rajta venni.

-Köszönöm az interjút és további sok sikert!

Lájkold a csapatot Facebookon!

Csapat támogatói: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft, Farkas Kölcsönző és Gumiszerviz Kft.