Sousa állt az élre az Azori-szigeteken

Egy esemény dús napon van túl a rally Európa-bajnokság mezőnye az Azori-szigeteken. Délelőtt az élmezőnyből többen is kiestek, miközben az élen szoros csata volt a két Peugeotos között. Később Breen is búcsúzott az élről, majd Abbringnak is gondjai voltak.

Már a mai első szakaszon baleset miatt búcsúzni kényszerült Moura Ricardo, aki addig a negyedik helyen állt. Nem sokkal később Kajetanowicz eltalált egy követ és eltört a felfüggesztése. Ezzel ő is kiesett. Az autók elállták az utat, ezért a szakaszt törölték, így Breen is megállapított időt kapott. A kiesések következtében Abbring feljött a második helyre, míg mögötte Sousa állt.
Az első körben még két szakaszt nyert Breen és egyet Sousa. A hatodik gyorson Jaroslav Orsak kitörte a kerekét, így ő is a kiesők táborát erősíti.

Fotó: FIA ERC

A második kör első szakaszán Abbring pirított egyet és 2,5 mp-re megközelítette az élen álló csapattársát.  Utána Breen is rákapcsolt és adott 4 mp-t a hollandnak. Azonban a cél után tűz volt a Peugeot 208 T16 motorterében, ami miatt nem is tudták folytatni a versenyt. Kár érte, mivel jót meccselt csapattársával, hiszen egész nap 10 mp-n belül voltak. Ezzel Abbring került az élre. Sousa azonban sokat hozott rajta, mivel 23 mp-vel gyorsabb volt nála. A 2WD-ben és a Juniorok között is a második helyen állt Jan Cerny, azonban felborult és elállta az utat. Ezt a szakaszt is törölték.
A nap utolsó szakaszán folytatódtak a drámák. Abbring a kormányszervó hibája miatt több mint 23 mp-t kapott Sousatól. Ezzel a portugál versenyző az élre is állt.
Holnap hat gyorsaságival folytatódik az Azori-szigetek Rally.

ERC SATA Rally Aqores állása 2 nap után:
1. Sousa
2. Abbring +6,3
3. Gyazin +1:31,0

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 230 people
rallyfanshu
358
 Photos
704
 Followers
397
 Following
WRC 2018-as naptára megtekinthető a www.rallyfans.hu-n

#rally #toyotayaris #wrc #rallye #toyota #canon #rallyes #yaris #motorsport #rallyracing #toyotanation #canon700d #worldrallycar #rajdpolski #toyotafamily #wrc2017 #canonhun #rallying #toyotamotorsport #canonshot #iloverally #yariswrc #rallypoland #toyotagram #latvala #rajdpolski2017 #rallyfanshu #rallypoland2017Hivatalos: Budapest helyett Eger Rallye
Részletek: www.rallyfans.hu

#rally #mitsubishilancer #egerrally #rallycar #evoix #motorsport #rallye #mitsubishi #rallysport #lancer #mnasz #rallying #mitsubishimotors #triplediamondsociety #ralliart #ilikerally #evonine #ig_rally #eger #lancerevolution #egerrally2016 #lancerevo #rallyphotography #rallyfanshuHétvégén újra szlalom Ácson
Előzetes: www.rallyfans.hu

#szlalom #suzuki #motorsport #becauseracecar #swift #autosport #slalom #suzukiswift #canon #racecar #autoslalom #canon700d #suzukicars #powerslide #canonhun #suzukination #sideways #rallyfanshu #canon_photos
Ezt olvastad már?
Breen vezet az Azori-szigeteken
Close