Sirmacis vezet, Botka pontszerző helyen

A Rally Liepaja szombati napjának összefoglalója. Mind a négy magyar páros versenyben van még a pontokért.

A Rally Liepajan a hazai pálya előnyét élvező Ralfs Sirmacis nem bízott semmit a véletlenre és az első öt szakaszt megnyerte. Így az utolsó két gyors előtt több mint fél perc előnye volt az erre a versenyre a Mitusbishi Lancerba visszaülő Alexey Lukyanuk előtt. Lukyanuk a harmdik gyorson elnézett egy kanyart és egyenesen tovább ment, az több másodpercébe került. A harmadik helyért nagyobb a csata az észt Siim Plangi és Kajetan Kajetanowicz között. Az első öt gyorsasági után 3,9 másodperc volt közöttük a különbség. Az ötödik szakaszon Raul Jeets borult, a páros jól van. Az első két helyen a nap végére sem történt változás, az első városi gyorson azonban Kajetanowicz visszaszerezte a harmadik helyet.

A magyarok közül legjobban a Botka Dávid-Szeles Péter páros áll a Rally Liepaja szombati napja után. Az első öt gyorson stabilan az első tízben autóztak, majd a hatodik gyorson, a mindössze 1,67 kilométer hosszú városi pályán eltaláltak valamit és több mint 40 másodpercet kaptak a győztestől. Ezután még egyszer teljesíteni kellett ezt a szakaszt, másodszorra már jobban sikerült a negyedikek lettek. Így a napot az abszolút 10. helyen zárták.

Az ERC2-ben az ifj. Érdi Tibor-Papp György duó a kategória 8. helyen végzett ma (abszolútban a 15. helyen állnak). A kategóriát értelemszerűen Lukyanuk vezeti, őt Plangi és és Vorobjovs követi.
Az ERC3-ban két magyar páros is érdekelt. Közülük a Klausz Kristóf-Nyirfás Julianna kettős áll előkelőbb helyen. Ők az abszolút 26. és kategória 10. helyen zárták a Rally Liepeja szombati napját. A Várkonyi Szabolcs-Csányi Botond duó az abszolút 33. és kategória 14. helyen zárta a napot.
A kategória élén hatalmas csatát vív Chris Ingram, Marijan Griebel és Alex Forsström. Az első és a második helyezett között egész nap nem volt 5,5 másodpercnél nagyobb különbség. Öt gyorsasági után még Ingram állt az élen, de a városi pályán Griebel át vette a vezetést. Az utolsó szakasz előtt 0,1 mp volt az előnye! Végül Griebel 0,7 mp-re növelte az előnyét az utolsó szakaszon Ingram előtt.

A Rally Liepaja állása a szombati nap után:

Twitter
RallyFansHu on Twitter
RallyFansHu follows 232 people
rallyfanshu
332
 Photos
703
 Followers
403
 Following
Happy Birthday Tiago!

#wtcc #hondacivic #motorsport #touringcar #honda #hungaroring #canon #fiawttc #autorennen #civic #canon700d #autosport #tiagomonteiro #wtcc2017 #hondanation #canon_photos #rallyfanshu #hondagram #fia #tourenwagen #hondafamily #motorsportphotography #canonhun #thepowerofdreamsHamarosan újra HunGarian Baja!

#rallyraid #hummer #hungarianbaja #canon #crosscountryrally #humvee #motorsport #canon700d #fiaworldcup #hummerh3 #4x4 #canonhun #offroad #hungarianbaja2016 #mnasz #canonphotography #tereprally #hummernation #rallyfanshu #humveelife#rallye #mitsubishilancer #iseumrally #canon #rally #evonine #motorsport #rallycar #lancer #canonphoto #rallying #mitsubishi #iseumrallye #rallysport #evo9 #canon700d #rallylife #mitsubishimotors #mnasz #rallypassion #evolutionsandralliarts #canonhun #rallyfanshu #lancerevo #canongraphy #evogram
Ezt olvastad már?
Hansen az élen Barcelonában, jól állnak a magyarok

Close