Sainz törte meg Al-Attiyah sorozatát, célban a magyarok

Fotó: Peugeot Sport

A Marokkó Rally szerdai szakaszának az összefoglalója.

A Marokkó Rally mezőnyére ma egy 315 kilométeres szelektív várt.
Ezt a motorosoknál a leggyorsabban a Hondával versenyző Kevin Benavides teljesítette, megelőzve a KTM-es triót: Toby Pricet, Matthias Walknert és Sam Sunderlandot. Az összetettben vezető Gonqalvesnek ma problémái voltak, így Toby Price állt az élre.Őt Sunderland és Benavides követi.
A quadosok mezőnyében az egyetlen magyar induló, Somfai Mátyás az ötödik lett.

Az autósoknál az idei Marokkó Rally során először nem Nasser Al-Attiyah nyert. A katari versenyző ma 6 percet kapott a győztes Carlos Sainztól. A Peugeot 3008 DKR-rel versenyző pilóta ezzel feljött az összetett második helyére. Itt továbbra is Al-Attiyah vezet, előnye 11 perc. Ma Mikko Hirvonen lett a második, ezzel ő is előrébb jött a tabellán, már az 5. pozícióban áll. Összetettben legjobb Minisként a harmadik helyről várja a folytatást Al-Rajhi.

A kamionosoknál a Kovács Miklós-Ács László-Czeglédi Péter összetételű trió a kategória harmadik helyén ért be a célba. Mögöttük végzet a másik magyar Scanias egység Fazekas Károly-Csákány Péter-Bognár József hármassal a fedélzeten. Összetettben fordított felállásban foglalják el a harmadik-negyedik helyet.